AnsweredAssumed Answered

I cannot create a Portal admin account with ArcGIS Enterprise

Question asked by thomas.steenbergen@rivm.nl on Nov 1, 2018
Latest reply on Nov 2, 2018 by JQuinn-esristaff

I have a problem with the installation of ArcGIS Portal (on Linux). After the installation I want to create an admin portal account. For some reason, ArcGIS Portal thinks I need to upgrade Portal. In the createadmin.html page, I can only see 'continue Portal upgrade'. I installed it on a complete new server with the newest software (10.6.1).

 

I scripted the whole installation process with Ansible and already successfully installed ArcGIS Enterprise on 4 different machines (test-server). The same script fails with these new servers, as I get the error: Starting the createportal utility.\n==================================================\n\nChecking if the portal is initialized.\n\nThe portal is not initialized.\n\nValidating portal.\n\nConfiguring the portal.\n\nIndex Service configuration failed.\n\nFailed to configure the portal.\n\nExiting the createportal utility.", "stdout_lines": ["==================================================", "Starting the createportal utility.", "==================================================", "", "Checking if the portal is initialized.", "", "The portal is not initialized.", "", "Validating portal.", "", "Configuring the portal.", "", "Index Service configuration failed.", "", "Failed to configure the portal.", "", "Exiting the createportal utility."]}

 

As said, if I go to the webpage instead, it says I have to upgrade Portal first. If I try this, it fails also. I have no clue what could be the problem. I tried to reinstall, manually install with command line but with no luck. The weirdest thing is that I use the same script on a different machine with success. Both deployments are the same. I do use the same provisioning file on both deployments, but I have been told that a test and development deployment can use the same license file. Also, the error seems not to be the cause of the license file since the installation went well and error message state nothing about a license problem?

 

Do any of you have any idea what could be the problem?


Thanks in advance!

Outcomes