How to define Domains using a Subtype Group Layer

407
3
Jump to solution
04-26-2022 06:04 AM
Luca_Schikowski
New Contributor III

Hi,

I am experiencing some troubles with domains in my Utility Network. For my Devices, I am using Subtype Group Layers. Now I want to create domains for each Device-Subtype (e.g. I want to define different types of "ASAT"), but thats not working out for me.

However, I am currently working with the ArcGIS lesson "Validate edits in the utility network with attribute rules" aswell. (link to the project package: https://www.arcgis.com/home/item.html?id=38d698dec2b141dba7159249ca09e237#overview).

The Electric Devices in this project are also using subtype group layers and each Subtype has different assettypes. Thats exactly what I want to do in my utility network. So.. how does this works?

Thank you for your help!
Luca

 

0 Kudos
2 Solutions

Accepted Solutions
by Anonymous User
Not applicable

Hi Luca.  I think I answered a similar question this morning.  Maybe take a look to see if it's what you need?  

https://community.esri.com/t5/arcgis-utility-network-questions/how-to-define-domains-while-using-sub...

View solution in original post

by Anonymous User
Not applicable

Could I ask, are you building a UN model from scratch or using the ESRI base models as a template to customize-from?

If you're building from scratch, then your designated asset groups will need to be added into the model as subtypes (not simply fields) -

HeidiHarris_0-1650995974867.png

 

If you *are* using an ESRI base model to customize and your subtypes aren't showing up.  That's definitely strange and may warrant a help ticket.  Those subtypes should be built-in.

 

View solution in original post

3 Replies
by Anonymous User
Not applicable

Hi Luca.  I think I answered a similar question this morning.  Maybe take a look to see if it's what you need?  

https://community.esri.com/t5/arcgis-utility-network-questions/how-to-define-domains-while-using-sub...

Luca_Schikowski
New Contributor III

Hi,

no, that is not working for Subtype Group Layer. Those layer dont even have the design -> subtype menu as you mentioned...

0 Kudos
by Anonymous User
Not applicable

Could I ask, are you building a UN model from scratch or using the ESRI base models as a template to customize-from?

If you're building from scratch, then your designated asset groups will need to be added into the model as subtypes (not simply fields) -

HeidiHarris_0-1650995974867.png

 

If you *are* using an ESRI base model to customize and your subtypes aren't showing up.  That's definitely strange and may warrant a help ticket.  Those subtypes should be built-in.