Experience Builder Developer Edition - Issues with Basemap gallery

350
2
Jump to solution
04-06-2021 05:54 AM
MartinScheiber1
New Contributor III

I am working with ArcGIS Experience Builder Developer Edition to build an application. How I understand the docs and how it is described here (@DavidMartinez), the basemap gallery shown in the application should be the one from the organisation (ArcGIS Enterprise).

However, this does not seem to work for me. Even though I have a basemap gallery defined in my Portal for ArcGIS (which works in the Portal), my application shows a different list (ESRI basemaps). This is the list I get:

 
MartinScheiber1_1-1617713461814.png

Any idea what I am doing wrong? Do I lack some configuration somewhere? The connection between the application and my Portal seems to be fine, as I draw all my data and a Geocoding service from it successfully.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Grant-S-Carroll
Esri Contributor

Hi Martin, I understand that this is an issue with the current build, i believe it is resolve in the next release. See the question asked here. https://community.esri.com/t5/arcgis-experience-builder/map-widget-not-showing-organization-basemaps.... I experienced the same issue and created my own basemap widget which reads from the organisation and loads the organisation basemaps only. See the attached. 

View solution in original post

2 Replies
Grant-S-Carroll
Esri Contributor

Hi Martin, I understand that this is an issue with the current build, i believe it is resolve in the next release. See the question asked here. https://community.esri.com/t5/arcgis-experience-builder/map-widget-not-showing-organization-basemaps.... I experienced the same issue and created my own basemap widget which reads from the organisation and loads the organisation basemaps only. See the attached. 

View solution in original post

MartinScheiber1
New Contributor III

@Grant-S-Carroll : Cool. Thank you for your help.

I was searching for a similar topic but did not come across this one.

Good to hear that the problem will be solved soon and thanks a lot for your own basemap widget. I will give it a try. 

0 Kudos