Map Widget Not Showing Organization Basemaps

361
7
Jump to solution
01-25-2021 12:25 PM
Labels (1)
GregoryBacon
Occasional Contributor

I've enabled the basemap tool for a web map widget but our organizations basemaps don't show up as choices. I have a basemap group configured for our organization and other web maps/apps show my custom basemaps without issue. I'm seeing this in 10.8.1 portal but not AGO.

 

GregoryBacon_0-1611606200781.png

 

 

1 Solution

Accepted Solutions
JenParkhill
New Contributor III

Just closing the loop, this has been resolved in 10.9 Enterprise

From https://support.esri.com/en/bugs/nimbus/QlVHLTAwMDEzNDE5MQ==

BUG-000134191

Synopsis: In ArcGIS Enterprise, the Basemap widget of ArcGIS Experience Builder does not list the custom basemaps defined in the portal.

Bug Number:     BUG-000134191

Submitted:         Sep 29, 2020

Modified:            Mar 23, 2021

Severity:              Medium

Applies To:          ArcGIS Enterprise

Version Found: No Version Found

Prog Language: N/A

Server:                 Windows 10.0 64 Bit

Client:                   Windows 10.0 64 Bit

Database:            N/A

Locale:                  N/A

Status:                  Implemented

Version Fixed:   10.9

SP Fixed:              N/A

View solution in original post

7 Replies
JenParkhill
New Contributor III

We're also seeing the same behaviour (Portal 10.8.1). Hopped on here hoping for an answer or workaround.

Did you resolve this? If not, I'll submit a ticket with tech support.

0 Kudos
GregoryBacon
Occasional Contributor
I did not find a resolution to this yet.
0 Kudos
DaveFullerton
Occasional Contributor II

I am experiencing this problem with the Developer Edition v1.3, not in Preview, but when I deploy it to the production server.

0 Kudos
JenParkhill
New Contributor III

Just following up with this.

It's a known bug (BUG-000134191) and is in the current product plan for Experience Builder, so hopefully resolved in a future release soon.

GregoryBacon
Occasional Contributor

Thank you for following up. You beat me to the Tech Support call.

0 Kudos
Grant-S-Carroll
Esri Contributor

I experienced the same using ExB Dev Edition against Enterprise. I worked around it by creating my own basemap widget which will only pull in the organisation basemaps. Code attached if anyone wants it, it s basically the JS API basemap widget with a call to get the organisation basemaps, have not tested it against AGOL.

JenParkhill
New Contributor III

Just closing the loop, this has been resolved in 10.9 Enterprise

From https://support.esri.com/en/bugs/nimbus/QlVHLTAwMDEzNDE5MQ==

BUG-000134191

Synopsis: In ArcGIS Enterprise, the Basemap widget of ArcGIS Experience Builder does not list the custom basemaps defined in the portal.

Bug Number:     BUG-000134191

Submitted:         Sep 29, 2020

Modified:            Mar 23, 2021

Severity:              Medium

Applies To:          ArcGIS Enterprise

Version Found: No Version Found

Prog Language: N/A

Server:                 Windows 10.0 64 Bit

Client:                   Windows 10.0 64 Bit

Database:            N/A

Locale:                  N/A

Status:                  Implemented

Version Fixed:   10.9

SP Fixed:              N/A

View solution in original post