Map Image Layer Pop Up's

745
3
01-08-2020 08:39 AM
SuzyGeary1
New Contributor

I have pop ups configured for a service in pro where a few of the fields have domains applied (Highlighted in blue).  

The resulting service feature layer pop up displays as expected with the domain descriptions (Portal 10.7.1).

But the Map Image Layer pop up displays the coded values.

Because of layer grouping & speed of the service we want to continue using the Map Image Layer rather than the feature layers but need users to see the descriptions not coded values. 

Is this expected behaviour & is there any way to configure the pop ups to show the descriptions?

I have considered having look up tables in the db & making the service source a query, but this would be quite a bit of rework.

3 Replies
JaredSchuckert
Occasional Contributor

I have the same issue. Did you ever get any resolution on this?

0 Kudos
SuzyGeary1
New Contributor

Hi Jared

There is a bug 

Esri Case #02470027 - Pop-ups showing coded values
But also a workaround associated with it 
  1. Calculate the TOTAL number of coded values for ALL FIELDS of ALL LAYERS in your map service, e.g. 70,000.
  2. Log in to ArcGIS Server Admin (e.g. https://server.domain.local:6443/arcgis/admin), go to services > [folder] > [service name].
  3. Scroll down to the bottom > Edit > Modify maxDomainCodeCount to be larger than the number found in step 1, e.g. "maxDomainCodeCount": "100000" > Save Edits.
  4. Add again the map service to a web map, test pop-ups and check attribute tables.
  • Check if the domain descriptions now show properly.
  • Test the web map and see if the performance is acceptable

Worked for me but performance is a little slower.

JaredSchuckert
Occasional Contributor

Suzy,

Thanks for the quick reply. I will give that a shot!

Jared

0 Kudos