AnsweredAssumed Answered

Failure to load self-hosted web appbuilder app

Question asked by twnawrocki_uaa_geomatics on Jun 12, 2016

I've created a web app in web appbuilder for developers v2.0. I downloaded the app and unzipped the contents onto my server at "wwwroot\mapping\northern-bat-research-efforts". My server is IIS so I grabbed the DotNet proxy folder from GitHub and placed it into "wwwroot". I have configured the proxy.config in the DotNet folder and the config.json in my downloaded app folder. I registered the app on my organization account and added the app id to the config.json. I do not see any error messages to see that something is not working, but the map never loads, I just see an endlessly spinning progress circle. I suspect that something is wrong with my proxy setup. The map in question is here: http://accs.uaa.alaska.edu/mapping/northern-bat-research-efforts/index.html

 

I have tried various solutions proposed in Setting up a Proxy , Setting up a proxy with Web AppBuilder Developer Edition , and Proper configuration for proxy.config and config.json for a self-hosted Web AppBuilder. None seem to address my problem directly.

 

One bit that I have not understood is converting the DotNet folder to an application in IIS Manager. I have not done anything to that effect as I'm accessing my server remotely. When I try to ping the proxy file http://accs.uaa.alaska.edu/DotNet/proxy.ashx?ping I get a 404 - File or directory not found error. The same error occurs if I attempt to test the proxy at http://accs.uaa.alaska.edu/DotNet/proxy.ashx?http://services.arcgisonline.com/ArcGIS/rest/services/?f=pjson. I suspect that these issues originate from not having converted the DotNet folder to an application.

 

Here is the proxy section of my config.json file:

 

"httpProxy": {
    "useProxy": true,
    "url": "http://accs.uaa.alaska.edu/dotnet/proxy.ashx",
  "alwaysUseProxy": false,
    "rules": [{
  "urlPrefix": "http://uaa-geomatics.maps.arcgis.com",
  "proxyUrl": "http://accs.uaa.alaska.edu/dotnet/proxy.ashx"
  }
  ]
  }

 

And here is what I have entered in the proxy.config file:

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<ProxyConfig allowedReferers="*"
             mustMatch="true">
    <serverUrls>
        <serverUrl url="http://services.arcgisonline.com/"
                   matchAll="true"/>
        <serverUrl url="http://accs.uaa.alaska.edu/"
                   matchAll="true"/>  

        <serverUrl url="http://uaa-geomatics.maps.arcgis.com"
                   clientId="xxxxxxxxxxxxxxxxx"
                   clientSecret="xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
                   oauth2Endpoint="https://uaa-geomatics.maps.arcgis.com/sharing/oauth2/"
                   rateLimit="600"
                   rateLimitPeriod="60"
                   matchAll="true" />
    </serverUrls>
</ProxyConfig>



<!-- See https://github.com/Esri/resource-proxy -->r more information -->

 

Any help on where the error is likely occurring and what to do about it would be greatly appreciated. Lastly, if I share both my registered app and the source web map to the public and I do not use secured services, then is it possible to deploy the map to my website without a proxy? Can I just set the "useProxy" to false in my config.json file?

 

Thanks!

Outcomes