Extended debugging tool for geoprocessing model on AG Server?

1722
8
04-28-2013 04:47 AM
MiroslavHolubec
New Contributor
Dear all,
we have a model that uses these tools: Add Field, Append, Calculate Field, Copy, Cut Fill, Extract by Attributes, Extract data, Generate Near Table, Get Field Value, Make Feature Layer, Merge Branch , Minus, Project, Project raster, Raster to Polygon, Select Layers By Attribute, Send email with att., Slice, Table Select + a few custom python scripts. Model works fine from desktop environment, also a publishing to ArcGis server was without problems.

After running  from ArcGis server we receive an error:

Error executing tool.: The value does not exist.
The value is empty.
ERROR 000670: output Output data element is same as input Input Data..

I don't know which tool inside model causing the error. There is no other info in server log (set to debug level).
Any one has experience with such an error?
Is there a possibility of better logging/debugging to solve the error?

Thank you, Miro Slovakia
0 Kudos
8 Replies
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor
Hi Miro,

Within the geoprocessing service properties, set the Message Level to 'Info'.  This will report more information when the GP service is executed.

[ATTACH=CONFIG]23823[/ATTACH]
0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor
Hi Miro,

Within the geoprocessing service properties, set the Message Level to  'Info'.  This will report more information when the GP service is  executed.

[ATTACH=CONFIG]23824[/ATTACH]
0 Kudos
MiroslavHolubec
New Contributor
I already have set service message level to info.
But, it looks like the tool crashes before the first message is beeing sent.
0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor
Are you executing the server tool in ArcMap?  If you are, are you looking at the error message in the Results window?
0 Kudos
MiroslavHolubec
New Contributor
Yes, Im running it from desktop.

Actually I tryied it also from rest api, still the same:
    esriJobMessageTypeInformative: Submitted.
    esriJobMessageTypeInformative: Executing...
    esriJobMessageTypeError: The value does not exist. The value is empty. ERROR 000670: output Output data element is same as input Input Data
    esriJobMessageTypeError: Failed.
0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor
Can you post a screen shot of your model?
0 Kudos
MiroslavHolubec
New Contributor
I attached the model. Is this what you expected?
0 Kudos
MiroslavHolubec
New Contributor
Finally, we simplified the model until it worked, changed all variables into static values and found the problem.
This is (I think) the most secure way for the others.

All the best, Miro
0 Kudos