Select to view content in your preferred language

Pop-up okna ve WMS vrstvách DMVS

461
6
12-05-2024 05:18 AM
Labels (2)
AdministrátorJihlava
Occasional Contributor

Dobrý den,

dávám se dotaz kolegy Vladimíra Koláčka ze SATT a. s., kterému sem nejde vložit příspěvek, ale sám jsem mu nedokázal pomoct, protože nevím.... zlaté standardní AGS služby.... a nebo je problém opravdu někde v Esri.

Ten dotaz: Prosím o radu s vyskakovacími okny v ať už v ArcGIS Pro nebo v MapVieweru na ArcGIS Online u vrstev načtených z WMS služby. Kolega si udělal mapu, do které si chtěl připojit i vrstvu inženýrských sítí z DTM. Vrstvu si načetl pomocí WMS (https://dmvs.cuzk.gov.cz/api/wms/dtm_ti_ver), ale nemůže přijít na to, jak se dostat ke konfiguraci vyskakovacích oken, aby byl schopný zobrazit vlastníka IS a druh IS. WMS by měla odpovídat na dotaz GetFeatureInfo a požadované informace vracet. Zkoušel také připojit tuto službu do QGISu a informaci mu po kliknutí WMS zobrazí. Po připojení do AGOL v pravém panelu se ikonka pro povolení a konfiguraci vyskakovacích oken nezobrazí a v ArcGIS Pro mu to pro jistotu napíše hlášku, že vyskakovací okna nelze měnit.

Máte s tím prosím někdo zkušenosti, jak se dostat k povolení a konfiguraci vyskakovacích oken z této konkrétní WMS služby? 

Zkusil jsem vložit na Portálu WMS službu UHULu (https://geoportal.uhul.cz/wms_mysl/WMService.aspx) a tam mi vyskakovací okno funguje.

Děkuji

6 Replies
VHolubec
Esri Regular Contributor

Dobrý den,

v případě dotazování na WMS DTM se jedná o zalogovanou chybu na straně Esri. Případně se tak prosím obraťte na kolegy z technické podpory, kteří by Váš use-case k této chybě připojili.

Vladimir
vlakol
by
Occasional Contributor

Dobrý den,

zadal jsem požadavek na TP a přišli na toto:

Prokop K.
Byla přidána poznámka – 8. 1. 2025 12:48

Dobrý den,
přiřadil jsem tento případ k zalogovaným chybám.

Tvůrce WMS se bohužel rozhodl použít pro parametr, který určuje možnost dotazování – queryable – hodnotu ’true’, což je sice validní hodnota, avšak drtivá většina WMS používá pro určení hodnoty 0 nebo 1. Aplikace Map Viewer, ArcGIS Pro nebo ArcMap rozeznávají pouze hodnoty 0, 1 a dosud nemáme evidováno, že by se někdo z uživatelů setkal s tím, že by WMS měla v tomto parametru nastavenu hodnotu true.

S pozdravem
Prokop Kuranda
https://my.esri.com/#/support/cases/tech-cases?caseNumber=03806328
Technická podpora ARCDATA PRAHA, s.r.o.
Oficiální distributor Esri | www.arcdata.cz

0 Kudos
vlakol
by
Occasional Contributor

Byly provedeny aktualizace následující závady, s níž jste spojeni:
BUG-000173269 - ArcGIS Online Map Viewer does not recognize "true" or "false" values for the "queryable" parameter in Web Map Service (WMS) services

Stav: Fixed (Další informace)
Opraveno ve verzi:  Q1, 2025
Další informace:  We\'ve fixed the issue so WMS should recognize queryable=\"true\", but just wanted to note that the service needs to support \"text/html\" or \"text/plain\" in the GetFeatureInfo format to display the popup properly.

Děkujeme

Esri Inc.
THE SCIENCE OF WHERE™

vlakol
by
Occasional Contributor

Dobrý den,

přidávám zprávu z ČUZK k tomuto problému a potvrzuji, že na integračním prostředí je vyskakovací okno v ArcGis Pro funkční 🙂

Podpora ČÚZK

K požadavku 124573 vložil "ČÚZK" komentář:

Dobrý den,

nová verze je zatím nasazena jen na integračním prostředí. Můžete vyzkoušet, když do url adresy wms zadáte dmvs-i místo dmvs. Budu rád, když mi dáte vědět výsledek. Na produkční prostředí budeme novou verzi nasazovat až 7.5.2025.

0 Kudos
JaroslavŠkrobák
Regular Contributor

Jaroslavkrobk_0-1746024314557.png

Ano, v ArcGIS Pro se zobrazuje už pop-up správně, ale ani v MapViewer Classic v AGE 10.9.1. ani na AGOL v novém MapViewer se po kliknutí na čáru zobrazí toto, viz. obrázek. Ale možnost zapnout pop-up už jednotlivé vrstvy mají.

0 Kudos
JaroslavŠkrobák
Regular Contributor

Pardon, v tom okně je ještě hláška, tak ještě jednůc ten obrázek v pop-upu vč. hlášky

Jaroslavkrobk_1-1746024461212.png

0 Kudos