Důležitá funkce správce ArcGIS Online: Administrativní kontakt

735
0
06-22-2020 12:41 AM
DavidNovak
Esri Contributor
1 0 735

Administrátoři ArcGIS Online mají velkou zodpovědnost. Vedle všech nastavení a správy obsahu mají totiž na starosti i správu členů a jejich oprávnění. Proto je více než žádoucí, aby v každé organizaci byli alespoň dva členové s oprávněním administrátor a v případě potřeby se tak mohli navzájem zastoupit. Toto jednoduché opatření pomůže zrychlit reakci nejen při krátkodobé absenci jednoho z nich, ale je důležité například i v případě personálních změn.

Řekněme, že nový administrátor aktivoval účet organizace na ArcGIS Online, pozval deset nových členů, nastavil všem roli Publisher a pomohl jim přihlásit se pomocí jednotného přihlášení. To je určitě dobrý začátek, ale nestačí to. Administrátor bude potřebovat aspoň jednoho dalšího kolegu, který bude v případě potřeby ostatním k dispozici. Povýší tedy jednoho z členů do role administrátora. Stačí to? Opět je to dobrý začátek, ale není to vše, protože původní administrátor je stále ještě jedinou kontaktní osobou organizace.

Kontaktní osoby neboli Administrativní kontakty dostávají totiž od Esri důležité zprávy ohledně ArcGIS Online obecně, ale i ty, které se týkají pouze jejich konkrétní organizace. Jsou to například informace, že některému z uživatelů docházejí kredity, žádosti o reset hesla apod. Primárně je jako Administrativní kontakt označen ten, kdo organizaci založil. Tento status lze ale přiřadit také každému členovi, který má nastavenou roli Administrátor. Každá organizace by proto měla mít aspoň dva administrátory se statusem administrativního kontaktu.

Pokud chcete ve své organizaci přidat další administrativní kontakt, projděte si následující kroky:

Ve Vaší organizaci běžte do Organizace > Nastavení > Obecné >Administrativní kontakty

Pro další tipy a triky pro administrátory ArcGIS Online nezapomeňte navštívit odkazy:

Správa organizace na ArcGIS Online– část první

Správa organizace na ArcGIS Online – část druhá