ArcGIS Pro Diagnostic Monitor

468
0
01-18-2023 02:27 AM
MartinKrál
Esri Contributor
1 0 468

ArcGIS Pro obsahuje pro monitorování běhu a řešení případných problémů s odezvou zajímavou utilitu ArcGIS Diagnostic Monitor.

Z ArcGIS Pro je možné vyvolat tento nástroj pomocí zkratky CTRL+ALT+M  (z kontextového menu okna může být vhodné zvolit „Always On Top“ pro ukotvení okna nad ostatními otevřenými okny).

Tento nástroj obsahuje, krom základních statistik procesu ArcGIS Pro (použitá paměť, počet vláken procesu, počty načtených dll knihoven, http požadavků, čtení a zápisů CIM pod.) i výpis „funkcí“ (spíše určitých kategorií funkcí) volaných v rámci zpracovávaných úloh a určitých základních ukazatelů stavu a statistik těchto úloh.

Diagnostic MonitorDiagnostic Monitor

Utilita je použitelná krom sledování aktuálního stavu i pro logování a pro případnou analýzu z logů.

Logování je možné zapnout pomocí volby Diagnostic Log (případně je možné logování zapnout již při spouštění ArcGISPro.exe z příkazové řádky pomocí volby  ArcGISPro.exe /enablediagnostic). Logy je možné nalézt v umístění C:\Users\<uživatel>\Documents\ArcGIS\Diagnostics\
jako ArcGISProLog.xml.

Výpis z logu ArcGISProLog.xmlVýpis z logu ArcGISProLog.xml

Utilitu a její logy je možné použít mnoha způsoby při ladění odezvy ArcGIS Pro – například při analýze, co přesně způsobuje zpomalení při práci. Zjistíte, zda je zpomalení zapříčiněno dotazy do databáze či třeba požadavky na ArcGIS Server. Může také případně naznačit, jak upravit projekt ArcGIS Pro, aby se eliminovala zbytečná a zpomalující funkcionalita, případně identifikovat konkrétní uživatelskou úpravu ArcGIS Pro, která za zpomalením stojí. 

Bližší informace lze zjistit ze stránek dokumentace.

 

 

Tags (1)