PDF permissions error in Portfolio

1326
14
Jump to solution
03-24-2022 08:25 AM
Ed_
by MVP Regular Contributor
MVP Regular Contributor

Hello, I inserted a PDF file from a computer into Portfolio on AGOL, and I am getting the following error. How can I fix this? I did find this related bug here, is this a similar issue?

Thank you,

SaadullahBaloch_0-1648135502042.png

 

Tags (2)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
RyanLibed
Esri Contributor

Hi @Ed_,

Here's a sample app that I created with a sample PDF: https://jsapi.maps.arcgis.com/apps/instant/portfolio/index.html?appid=74cc8bcdf20e4bda9012e2e2b54032...

From the Content page in https://arcgis.com,

1. Click 'Create app'

2. Select 'Instant Apps'

3. In the Instant Apps Gallery, click 'Choose' on the 'Portfolio' gallery item and enter app information.

4. In the Instant Apps configuration page in Express Step 1, click 'Add new section'.

5. Select the 'File' option.

6. Click 'Choose File' and select the PDF you are looking to add as a section. 

7. Click 'Done'

8. Observe the app preview, At this point, it should display the Portfolio App with the section that was added. 

9. Click 'Publish' > 'Confirm' > 'Launch'.

Please let us know if these steps work for you. 

Best regards,

Ryan 

View solution in original post

14 Replies
SarahMcDonald_
New Contributor III

Hello,

Thanks for reaching out about Portfolio. That is an interesting behavior that you are seeing with the PDF. Would it be possible to publish and share that app where you are seeing this issue? Do you see this behavior with any other PDF's or is the issue only with this PDF. 

Thanks!

Sarah

Ed_
by MVP Regular Contributor
MVP Regular Contributor

Interestingly, when I try to add the same PDF as an item on AGOL, I get this error. Yes, I uploaded another PDF as a new section in Portfolio, and it also returns the same error. However, maps on AGOL shared with the organization display just fine. 

0 Kudos
RyanLibed
Esri Contributor

Hello, 

Would it be possible to provide a sample app? I can take a closer look and see if we can pinpoint the issue. 

Thank you,

Ryan 

Ed_
by MVP Regular Contributor
MVP Regular Contributor

Yes, I will share the URL as soon as I can. But, I think the problem is with the template itself as it can be seen that it is fetching data (I guess some default ESRI data). So, instead of publishing and displaying my data, it shows some other 3 maps as seen in the screenshot below.

SaadullahBaloch_0-1648152079194.png

 

0 Kudos
Ed_
by MVP Regular Contributor
MVP Regular Contributor

Here is the link to the Portfolio app.

0 Kudos
RyanLibed
Esri Contributor

Hello @Ed_ ,

It appears that the link you shared is the default version of the Portfolio app: https://bcgis.maps.arcgis.com/apps/instant/portfolio/index.html

There doesn't appear to be an associated appid with the link you shared. You can get your app link by using the 'Copy link' button from the share experience within the Instant Apps configuration page; or, launch the published app from the configuration page and copy the URL from there. 

Thanks,

Ryan

0 Kudos
Ed_
by MVP Regular Contributor
MVP Regular Contributor
0 Kudos
RyanLibed
Esri Contributor

Hi @Ed_ 

Thanks for sending this over! Are you able to upload the PDF files through the 'File' option?

Also here's documentation regarding Portfolio's Data Requirements: https://doc.arcgis.com/en/instant-apps/latest/create-apps/portfolio.htm#ESRI_SECTION1_D674DE79681646...

 

RyanLibed_0-1648228249814.png


Thanks,

Ryan

 

0 Kudos
Ed_
by MVP Regular Contributor
MVP Regular Contributor

I was able to add the PDFs, but as you can see the template is fetching some maps, which I did not add. So, instead of showing the PDFs, the app displays these maps which is strange. And the template does not give me the option to remove the maps either.

Maybe @SarahMcDonald_ can look into it too.

0 Kudos