Labeling Limitations in Map Image Layers

173
3
06-16-2020 09:04 AM
LoganSuhr_PSE
New Contributor III

I recently published a map image layer to my enterprise environment (10.8) and noticed that my label classes are either not appearing or displaying differently than I designed in ArcGIS Pro (2.5.0).  I am using Arcade for my label expressions.

I have two label classes on one layer that was published.  They are:

  1. Diameter and Material
    The feature class is using coded domains for pipe diameter and material.  So code of 6 has a description of 6".  The double quote being the notation for inches and is a key component in the label.  In addition to pipe diameter I have also added pipe material to the label.  I split the description string for material to just use an abbreviation.

    For example, I have a pipe diameter code of 6 = 6" and material code of 83 = Cast Iron - CAS.
    My Arcade expression is:
    DomainName($feature, 'diameter')+" "+Split(DomainName($feature, 'material'),' - ',2 )[1];

    In Pro, I see 6" CAS  6" CAS
  2. Length
    This label uses the STLength of the feature and a Round function to make it easier to read and adds a single quote to denote length are in feet.
    My Arcade expression is:
    Round($feature['SHAPE.STLength()'],1)+"'"

    In Pro, see 107.6' 107.6"

What I end up with after publishing removes the double quote and does not display the second label class at all.

Published Map Image Layer Label

I'm guessing that the double quote has to do with Arcade constants.  So if I use the code and not the DomainName function and TextFormatting.DoubleQuote instead, that it might help the Diameter and Length label class.  But what about the second label class?  I can't seem to find much about multiple label classes and map image layers.

Thanks!

0 Kudos
3 Replies
TanuHoque
Esri Regular Contributor

Hi Logan Suhr‌,

could you pls give us repro map/map to help us reproduce? You may also contact Esri support and open a ticket for this. And we will look into this.

Thanks

Tanu

0 Kudos
LoganSuhr_PSE
New Contributor III

Hi Tanu Hoque,

I'm sorry, due to the sensitive nature of the data, I am unable to provide data or maps in this forum.  I will reach out to support and create a ticket.  If we get to a resolution, I'll post the finding here!

0 Kudos
TanuHoque
Esri Regular Contributor

Thanks Logan Suhr‌.
If it turns out to be a bug, please share the bug # here when you get one.