-
Aktualizace projektu Closed Green: Vícekriteriální analýza vhodnosti pro plantáže v Balochistánu - Pokrok fáze 1 [Viz aktualizovaný příspěvek]
<\/P> [ARCHIVOVÁNO - PROSÍM, PODÍVEJTE SE NA AKTUALIZOVANÝ PŘÍSPĚVEK VZHŮRU]<\/P> Tento příspěvek je zastaralý a obsahoval chyby. Prosím, podívejte se na můj nejnovější pokrok fáze 1 zde:…
-
ZELENÝ PROJEKT BALOCHISTÁN
Název: GIS pro vodní a zelené projekty v Balochistánu Ahoj všichni, Sdílím mapu 5 distriktů v Balochistánu, kde může GIS podpořit správu vody a Green Balochistan Project. Oblasti: Quetta, Gwadar, Zhob, Loralai, Qila Saifullah Hlavní oblasti: Podzemní voda, povodí, výsadba, pobřežní plánování Toto je můj první GIS projekt…
-
`Potřebuji vedení: Vícekriteriální analýza vhodnosti pro výsadbu v Balochistánu`
Dobrý den komunito ESRI,<\/P> Jsem z Balochistánu, Pákistán. Pracuji na osobním projektu nazvaném "Green Balochistan".<\/P> Výzva: Naše provincie má nízké srážky, vysokou desertifikaci a omezené zelené pokrytí. Cíl: Použít GIS k identifikaci nejlepších míst pro výsadbu stromů za účelem maximalizace přežití.<\/P> Můj…
-
Living in Quetta, I see water scarcity every day. But with GIS, we can actually map the problem and find solutions. Here’s what GIS can do for Balo
Living in Quetta, I see water scarcity every day. But with GIS, we can actually map the problem and find solutions. Here’s what GIS can do for Balochistan: 1. **Groundwater mapping** - Identify depleted zones and recharge areas 2. **Karez system monitoring** - Track traditional water channels with satellite data 3.…
-
Gwadar is not just a port. It’s a $200K+ opportunity hub 🇵🇰
Gwadar is not just a port. It’s a $200K+ opportunity hub :pakistan: With CPEC, trade routes, and smart city projects, GIS professionals are in HIGH demand here. On Esri Community I shared how GIS can help: ✅ Port logistics & shipping routes ✅ Smart city planning ✅ Tourism + fisheries mapping ✅ Water resource management in…
-
Tipy a triky pro integraci GIS
Pro ty, kteří úspěšně implementovali GIS v organizaci, jaké jsou nejlepší postupy nebo strategie pro integraci této nové technologie? Jak jste podpořili přijetí, změnu kultury, řešili odpor zaměstnanců a vytvořili prostředí, kde se každý cítí pohodlně poskytovat zpětnou vazbu a hledat pomoc od týmu GIS?
-
Učení ArcGIS Pro prostřednictvím mapování rizik: bouřková vlna, FEMA riziko a ohniska požárů
Ahoj Esri komunito, Nedávno jsem dokončil sadu cvičení v ArcGIS Pro zaměřených na základy GIS, správu prostorových dat, tabulkové spojení, prostorovou analýzu, rastrovou analýzu a prostorovou statistiku. Jako praxi jsem vytvořil několik mapových rozvržení souvisejících s riziky pro Jižní Karolínu a Karolíny. Příklady…
-
Využití geospatial AI pro katastrofami související Cíle udržitelného rozvoje
Horké téma k diskusi pro mapovače, kteří mají zájem najít průniky do Výzvy Cílů udržitelného rozvoje, protože konference uživatelů 2026 se blíží, je o tom, jak využít geospatial AI k dosažení úspěšných projektů snižování rizika katastrof.<\/P> Začněte otevřením tohoto odkazu UN 2.0 Harnessing Geospatial AI for…
-
Jak se GIS používá v pracovních postupech MALD na projektech jako I-66 Outside the Beltway?
S nástupem Digital Delivery v AEC a dopravě se snažím lépe pochopit roli, kterou GIS hraje, když se 3D modely stávají právním zdrojem pravdy.<\/P> Projekty jako I-66 Outside the Beltway ve Virginii ukazují, jak se BIM, GIS, LiDAR, data z dronů a digitální dvojčata začínají sbíhat při dodávce infrastruktury.<\/P> Pro ty,…
-
Parametr GeoEnvironmentálního povědomí pro nástroje Surface).
Geomorfometrická analýza napříč prostředími: GIS-založený komparativní rámec pro správu povrchu země, hladiny moře a hlubokomořského dna" ________________________________________ 1. Formulace problému Zatímco GIS nástroje pro analýzu terénu (sklon, křivost, vrstevnice, výkop/náhrada, výhledové pole) jsou dobře zavedené pro…
-
The U.S. DOT’s GIS Strategic Plan 2026–2030 points to a more strategic role for GIS in transportation.
For a long time, GIS in transportation was treated mainly as a support function. It helped teams visualize assets, organize data, and improve mapping. Important, yes, but still often seen as something that sat beside planning and operations rather than inside them. What stands out in the U.S. DOT’s GIS Strategic Plan…
-
Průvodce citacemi pro StoryMaps
Nebyl jsem si jistý, zda je správný způsob, jak to zveřejnit na fórech vyššího vzdělávání, takže to sdílím zde.<\/P> Jedna věc, kterou mám na svém seznamu, je vytvořit funkční průvodce citacemi, jak citovat různé typy obsahu nebo jiné související zdroje (poděkování, poznámky atd.) ve StoryMaps. Toto se poměrně často…
-
how to use GIS tools for marien ,underwater
How to use GIS tools to create bathymetric contour management, violations, tin, sea floor, terrain production, and how it is different from surface management.
-
GIS, BIM, and Digital Twins in practice, what’s really working?
Spoiler (Highlight to read)There’s a lot of talk about GIS, BIM, digital twins, and AI all converging, but I’m wondering how mature that really is in day-to-day work. If you’re in infrastructure, AEC, utilities, or public-sector projects, are you seeing this integration happen in a meaningful way? How is GIS being used…
-
Jak nám GIS může pomoci lépe porozumět zranitelnostem energetických systémů?
Ahoj všichni, jsem tu nový a rád se připojuji k této komunitě. V poslední době přemýšlím o tom, jak energetické systémy reagují, když dojde k narušení klíčových tras nebo infrastruktury. Zdá se, že se tyto situace často diskutují z hlediska dodávek nebo trhů. Ale mám pocit, že pod tím vším jde opravdu o sítě, lokality a co…
-
Řešení vodní krize v venkovských oblastech pomocí GIS
Ahoj komunito,Chci zahájit projekt zaměřený na využití GIS k řešení vodní krize v venkovských oblastech. Konkrétně chci prozkoumat, jak může prostorová analýza pomoci identifikovat kontaminované zdroje vody, mapovat oblasti s omezeným přístupem k čisté vodě a optimalizovat umístění nové vodní infrastruktury.Hledám…
-
Převod Legacy StoryMaps (Úspěchy!)
Ahoj všichni!<\/SPAN><\/P>Nebyl jsem si jistý, kam to mám vložit - takže klidně to přesuňte na jinou nástěnku, pokud to není to správné místo.<\/SPAN><\/P>Od června 2025 pracuji na převodu legacy StoryMaps pro mou organizaci. <\/SPAN>Bylo to dobrodružství (hodně řešení problémů), ale hodně jsem se naučil. Také nám to…
-
Hosting ArcGIS Enterprise infrastructure on the cloud
Our organization is planning to have our GIS systems hosted. I want to connect with anybody who had migrated their GIS infrastructure to the cloud so I can ask questions regarding their experience when it comes to challenges of managing and working in GIS after migrating to the cloud. Thanks,
-
Hello
Hi everyone 👋 I’m Maxwell Parirewa, a final-year Geoinformatics student from Zimbabwe with a strong interest in GIS, cartography, and environmental conservation. I’m currently enrolled in ESRI’s Cartography MOOC and would love to connect with other young professionals to share ideas, opportunities, and experiences in the…
-
Logging in Cartopgrapghy.....
I'm having a issue understanding my @_cart login for the first assignment
-
Attribute Table - GIS Newbie
GIS Newbie - Please be kind. Can I ask an odd (probably a beginner level) question? I’ve learned GIS through trial and error… I’ve never went to school for it. Is it normal for a zoning layer or a land use layer to just be polygon data in the attribute table? And then a separate parcel layer goes on top of it to show which…
-
ArcGIS Pro V 3.5.1 ST_Geometry version supported
Hello. I am working on installing PostgreSQL and successfully using it on my ArcGIS Pro. I am using ArcGIS Pro version 3.5.1, and I also downloaded the ArcGIS Pro ST_geometry Library (PostgreSQL). The challenge I am encountering is that I do not know the version of ST_Geometry supported by ArcGIS Pro 3.5.1. I will need…
-
Někdo nedávno testoval maphub co? iniciativa webGIS
Ahoj všichni, jsem pravidelný uživatel ArcGIS a opravdu oceňuji všechny nástroje a komunitní poznatky, které s tím přicházejí. Nedávno jsem narazil na platformu nazvanou maphub.co a zjistil jsem, že je překvapivě intuitivní a dobře vhodná pro sdílení a prozkoumávání geospatialních datových sad. Hledám další uživatele…
-
Podívejte se na nadcházející změny výšky/umístění vycházející z USA National Spatial Reference System v tomto článku "Ready Set Modernize" na xyht
Tipy pro pochopení změn výšky/umístění v USA National Spatial Reference System Článek "Ready Set Modernize" na xyht * https://www.xyht.com/magazine/magazine-magazine/heights-2025/ * https://issuu.com/diversionspub/docs/heights_-_2025?fr=xKAE9_zU1NQ a některé školící materiály National Geodetic Survey *…
-
Používá vaše škola LibGuides? Skvěle fungují pro zdroje ArcGIS!
Ahoj všichni!<\/P> Momentálně pracuji na vysoké škole, kde jsou knihovna a IT oddělení sloučeny (říkáme tomu LITS - Libraries and Information Technology), a hodně se učím o zdrojích, které knihovna má a které mohou být opravdu užitečné pro výuku metod GIS a ArcGIS.<\/P> LibGuides mi doslova zachránily život! Zejména během…