sjones

Issue with IdentifyTask using REST API and ArcGIS Server 10.1

Discussion created by sjones on Sep 27, 2012
Latest reply on Oct 4, 2012 by sjones
Howzit All,

We have identified a problem with the ArcGIS Server 10.1 REST API. With Silverlight, we developed a module that uses IdentifyTask to query against a DEM layer in a map service.  This module worked when the map service was run on ArcGIS Server 10.0, but when the map service was deployed onto ArcGIS 10.1, IdentifyTask fails to return any but null values.

The result from IdentifyTask returns Null, or Results.Count is 0 when queried against a DEM. IdentifyTask will work with a feature layer though.

We have tried running IdentifyTask() against several DEMs - a file geodatabase DEM, an ArcSDE DEM, and a Tif.  All data sources return null results, yet they work fine against the ArcGIS Server 10.0 REST API.

ReturnZ is set to True to allow for the change in usage at ArcGIS Server 10.1.

The development platform is Visual Studio 2010, C# Silverlight. We have map Services created in both flavours of ArcGIS Server.

Here�??s one of the DEM layers I had tested against, hosted over 10.1, to prove there may be a bug with IdentifyTask:
http://marketing.geocirrus.co.nz/arcgis/rest/services/WCC/clip_dem/MapServer/1

The local ESRI distributor have confirmed there is no issue when querying the DEM directly against the REST End point. But the problem is not about the REST end point but at the REST API implementation of IdentifyTask()

Susan

Outcomes