Displaying outputs in Tool layer

528
1
08-13-2011 10:33 AM
JanKorbel
New Contributor
Hello,
I have these 2 problems with my model:
When I add it to ToC as a tool layer, and execute it from there, The model's input data are displayed instead of the output. Better said, the Input layer of cities is  displayed immediately after dragging, but nothing is added after executing the tool from there. I've added a printscreen. I followed the instructions at web help (http://help.arcgis.com/en/arcgisdesktop/10.0/help/index.html#/Tool_layers_based_on_your_model_and_sc...), checked the Result feature class, as well as the outputs of the consequent tools that add new field to that layer... (I have tried to uncheck those too, no difference...). Intermediate data are :The "table and layer", those were left unchecked. Does it have anything to do with a set scratchworkspace?

And problem #2: When I want to adjust this model for publishing, I change the data type of inputs to Feature set and Record set (citiies is polygon and surnames is table) but in Make query table tool Dialog window, the inputs are displayed like this (see Thumbnail 2). And it causes problems: The SQL expression references the fields, but when I close the model builder and next time I open it, there is another string displayed, so the reference is not valid anymore. (see the key field dialog - The referenced field has different number than the field in the "field(s)" window
I think it could have something to do with \in_memory scratchworkspace. If so, where should I change it? But the scratch workspace is NOT set on any level (tool, model or mxd document)

Thx for help
0 Kudos
1 Reply
JanKorbel
New Contributor
Ad 2): Maybe my approach to publishing is incorrect: Maybe those two layers (cities and surnames) should stay set as Feature class and Table (instead of setting them as feature set and record set) because they are not Inputs actually (the make query table does work with those entire datasets.. I dont want user to "choose" a subset from them...) If so, then only Parametres should be the "SQL expression" and the variable "INITsurname" which is substituted in the Query. Is this thought right?
0 Kudos