Select to view content in your preferred language

ArcGIS Notebook Server Manager

568
0
04-26-2023 12:53 AM
Labels (2)
MartinKrál
Esri Contributor
0 0 568

ArcGIS Notebook Server Manager je aplikace na Portal for ArcGIS (od verze 10.8) ve kterém je možné v grafickém rozhraní provádět základní úkony správy ArcGIS Notebook Serveru (je-li s Portálem federovaný).   

Screenshot - ArcGIS Notebooks   Mozilla Firefo.png

Do aplikace se v Portálu lze dostat ze záložky Notebook výběrem z nabídky Noteboook server manger nebo zadáním URL https://portal.domain.com/portal/home/notebook/manager.html

Uživatel se dostane na stránku s přehledem, kde nalezne základní informace o stavu ArcGIS Notebook Serveru, počtu běžících notebook kontejnerů, samotných notebooků i aktuálních chyb z logu Notebook Serveru.

Screenshot - ArcGIS Notebook Server Manager - Overview   Mozilla Firefo (3).png

Úvodní strana slouží i jako rozcestník na další stránky dostupné v nabídce, na kterých je možné zjistit více podrobností o běhu ArcGIS Notebook kontejnerů (Containers), běhu a výsledcích pravidelně spouštěných plánovaných úloh (Tasks), prohlížet logy (Logs) serveru (ale i jeho jednotlivých kontejnerů) a lze zde i změnit základní parametry ArcGIS Notebook Serveru (Settings), tedy nastavení:

  • Kam a jak podrobně server loguje a jak dlouho server logy uchovává.
  • Základní parametry notebook kontejnerů (maximální počet kontejnerů na stroj a po jaké době se nečinný notebook ukončuje).
  • Fyzické umístění adresářů referencovatelných z notebooků.
  • Ale i například registraci ArcGIS Notebook Runtime (po importu patřičného runtime image do prostředí docker na serveru).

Screenshot - ArcGIS Notebook Server Manager - Settings   Mozilla Firefo.png

 

ArcGIS Notebook Server Manager sice nemá všechny možnosti administrátorského rozhraní ArcGIS Notebook Serveru, ale pro základní přehled a správu portálového prostředí pro notebooky může administrátorovi organizace dobře posloužit, a to přímo z prostředí samotného portálu.

Blíže je prostředí Managera rozebráno v dokumentaci Esri.