Welkom op het ArcGIS voor op School-forum!

957
0
10-16-2018 03:12 AM
TomKuijpers
Esri Contributor
0 0 957

GIS kan het onderwijs in vele opzichten ondersteunen. GIS stimuleert het geografisch denken, ondersteunt het verzamelen, visualiseren en analyseren van veldwerkdata en kan in de vorm van StoryMaps gebruikt worden als presentatiemiddel. 

 

Dit forum is er voor alle docenten die met GIS werken, willen werken of gewoon geïnteresseerd zijn. Het is de plaats waar u uw lesideeën aan andere docenten kunt voorleggen, elkaar kunt inspireren en waar u technische vragen kunt stellen. Esri ondersteunt docenten die met GIS (willen) werken graag, daarom hebben we het ArcGIS voor op School programma in het leven geroepen. 

 

Docenten in het voortgezet onderwijs kunnen een ArcGIS voor op School licentie aanvragen waarmee scholen de beschikking krijgen over een ArcGIS voor op School leeromgeving tot 500 gebruikers (docenten, leerlingen, vrijwilligers). De leeromgeving bevat naast een eigen ArcGIS Online portaal het gebruik van veldwerkapplicaties voor modern omgevingsonderwijs, data-analyse en -presentatietools, toegang tot de levende atlas en Nederlandstalig lesmateriaal.