Survey123 Overview Tab Not Loading

169
1
01-11-2021 01:45 PM
ak_gis
by
New Contributor II

We have a survey published to client's ArcGIS Enterprise 10.51 and its overview tab https://survey123.arcgis.com/surveys/[itemID]/overview is failing to load.  When I check the query requests, it looks like it's querying the creation date field in daily interval until it reaches the current time.   In our test environment, where the same overview tab works fine, this is the last query request (today is Jan 11th, 2021)

ak_gis_0-1610400500602.png

With the problematic overview tab, I see the last few query requests' where statement is querying tomorrow's date.  Can this be the culprit of why the overview tab is failing to load and freezes the browser?  I asked the client to check the time zone of the editor tracking fields as well as the server machine's clock.  

ak_gis_1-1610400646309.png

Another difference between our ArcGIS Enterprise set up is the database type.  My test environment is set up with SQL DB, whereas the client uses Oracle DB.  If you know what I should look into next or how to fix this, please let me know.  Thank you for reading! :) 

Tags (1)
0 Kudos
1 Reply
ak_gis
by
New Contributor II

More findings on this:

It turns out the client's feature service doesn't like the where statement that the overview tab is using:

What Survey123.com overview tab is asking: CREATIONDATE >= '2020-03-12 20:45:03' AND CREATIONDATE < '2020-04-12 20:45:03'.  

What the feature service accepts: CREATIONDATE >= timestamp '2020-03-12 20:45:03' AND CREATIONDATE < timestamp '2020-04-12 20:45:03'

Interestingly, my test feature service understands both of the where statements and returns result.  Only difference between the two environments is the underlying database (SQL vs. Oracle). 

 

0 Kudos