Survey123 & Integromat with Portal for ArcGIS: "[500] Error performing queryAttachments operation"

891
6
07-30-2019 11:06 AM
TJCrowder
New Contributor II

I am stuck. I followed the steps in this awesome blog post for creating a connection to an ArcGIS Enterprise instance by Ismael Chivite : https://community.esri.com/groups/survey123/blog/2019/06/04/survey123-tricks-of-the-trade-integromat 

My new enterprise connection can see all my surveys in MY portal (this connector only sees surveys owned by the account you use to configure your enterprise connection from what I can tell). My newly configured webhook was automatically added to my survey, I test run the scenario, and then, bummer, I receive this error on every survey I have tried. can

We are on duel machine deployment of Portal for ArcGIS 10.7.1 with a federated server. The feature services are "hosted" in our data store and there are no issues with the survey functionality at all. It seems like the 1st step of creating the json payload from the webhook in my Integromat scenario is failing to capture the data. I get the exact same error even with a simple form with no attachment or geopoint questions. I've set sharing to public on all the services and forms. I've turned off server firewalls but the error persists. From my experience this seems like a permissions issue on the service, but I can't seem to figure out a solution. Any insight would be greatly appreciated! 🙂 .... James? James Tedrick  

6 Replies
JamesTedrick
Esri Esteemed Contributor

Hi TJ,

I believe what is occurring is that the query for attachment keywords (used to distinguish one image question from another in Survey123) is failing as that is not yet supported in ArcGIS Enterprise.  I'll take this in as an issue to address.

0 Kudos
TJCrowder
New Contributor II

Thanks James. So even if we have a survey with no attachment questions it doesn't work. So essentially survey123 and Integromat webhooks are not supported in ArcGIS Enterprise?  

0 Kudos
JamesTedrick
Esri Esteemed Contributor

Hi TJ,

Integromat webhooks should be supported with ArcGIS Enterprise, and we've had other users work with them- given the error, I assumed that you had an image, file or audio (attachment) question in the form.

0 Kudos
TJCrowder
New Contributor II

I just started completely from scratch. Created a brand new survey with 2 questions: A text and a datetime field. Built out a new Integromat "watch survey" scenario to send an email to myself via gmail upon new survey submission and got the same queryAttachment error. 

 

0 Kudos
KeithOlsen
New Contributor III

Hi James,

Any idea when Enterprise will support Survey123 attachments transferred to Integromat scenarios? I cannot find any information in the survey123 payload about the signature attachment image from my survey. I'm running Enterprise 10.7.1.

--Keith

JamesTedrick
Esri Esteemed Contributor

Hi Keith, 

The ArcGIS Enterprise team is working on supporting the capabilities needed in a future release.

0 Kudos