Error: 'Failed to cook tiles' when uploading a large JPG that has been combined in GlobalMapper from a series of smaller TIFF's to ArcGIS Online.

216
3
08-25-2019 06:52 PM
NicEnsor
New Contributor

Hi,

I am in the process of using approximately 20 TIFF's of aerial imagery, taken from a drone flyover, for a combined JPG of them all, stitched together in GlobalMapper. The JPG saves fine in GlobalMapper, and once it is saved I reprojected it to the NZTM coordinate system, which is what our ArcGIS Pro projects and Web Maps are in. I brought the reprojected JPG into ArcGIS Pro, defined it's projection to NZTM as it had 'Unknown Coordinate System' in the 'Spatial Reference' section of the properties, and it was displaying fine in Pro at that point. I then start the process of uploading it to ArcGIS Online, as I wanted to use the combined JPG in a web map; the layer type was set to Tile, the folders and Online groups were assigned, the tiling scheme was selected to be 'Existing cached map/image service' and used a layer that we knew to be NZTM also. The level of detail was the full range: 0 to 17 zoom levels. It was cached locally on my computer's hard drive, and the 'Allow clients to export cache tiles' button was ticked. There were no errors that popped up when 'Analyse' was clicked, so there was nothing to suggest anything out of the ordinary. However, when I went to publish the layer, the tile package was created then it began building the tile, at which point the error 'Failed to cook tiles' appeared, with no error code or any further information. Has anyone else experienced this issue and can shed some light on what is going wrong + why? I have tried multiple caching locations and multiple zoom levels with no differing results.

Tags (1)
0 Kudos
3 Replies
DerrickWong
Esri Contributor

Hi Nic Ensor‌,

Do you see any more information / logging in the Job Status tab?

How big are the TIFFS? I would recommend attempting publishing with just 1 TIFF to see if it works.

0 Kudos
NicEnsor
New Contributor

Hi Derrick,

Thanks for your reply. There was no more information given except the "failed to cook tiles' message. And we did try it with one TIFF, and it did work, however the combined imagery JPG from GlobalMapper was where the problem was arising. I really didn't want to upload the individual TIFFs as they were approximately 400mb per image, and there were 25 of them; that's the reason we created the 50mb combined JPG in the first place. Do you have any other possible suggestions?

Cheers

0 Kudos
DerrickWong
Esri Contributor

Nic Ensor

Long shot here, when you selected "Cache locally", did you check to see that the Temp cache location specified have enough disk space for the temporary tile package?

Not ideal, but I would probably try publishing them in increments to see when it starts failing.

 

0 Kudos