Can't add any arcade expressions? No Globals? e._profileGlobals is null

2543
8
Jump to solution
04-12-2018 07:26 AM
AwesomeEvan
Occasional Contributor

I am working with arcade expressions for a popup window and after only getting the error below I realized something else might be going on. Also I notice that no Global variables are available in the expressions reference pane?!

This is the error I get for any simple function...

Execution Error:Cannot read property 'root' of null

I have no problem doing this in other maps.

I am working with a simple "Parks" point layer, and the map service and feature service have the same result.

Here is the AGOL item

https://orangeville.maps.arcgis.com/home/item.html?id=9bdcb27048ac484bb6a09b2574874640 

it just references my AGS map service here

Layer: Parks and Recreation Areas (ID: 0) 

and here is the feature service of the same ()

Layer: Parks and Recreation Areas (ID: 0) 

Please help me figure this out, I'd like to build my popup with arcade expressions

UPDATE 1: The error in firefox is Execution Error:e._profileGlobals is null (a little more helpful perhaps?!)

UPDATE 2: I uploaded the feature class to AGOL hosted and still the same? here is the AGOL hosted item.

https://orangeville.maps.arcgis.com/home/item.html?id=887861850a3c402dae4f3ac8bff88e1f 

Tags (3)
1 Solution

Accepted Solutions
ReneRubalcava
Frequent Contributor

Sorry that's a temp work around for now, should be fixed within a couple of days

View solution in original post

0 Kudos
8 Replies
KenBuja
MVP Esteemed Contributor

Your items aren't shared with the public.

0 Kudos
AwesomeEvan
Occasional Contributor

sry i didnt have anonymous access to our org... i opened it up...

0 Kudos
ReneRubalcava
Frequent Contributor

Try adding it as a MapService URL instead of the layer id

Society/Parks (MapServer) 

That works.

0 Kudos
AwesomeEvan
Occasional Contributor

That does work!

However the same isnt true for the feature service?!

Arcade expressions only on AGS hosted map service root? That can't be?! 

What about getting it to work for an AGOL hosted feature services? 

0 Kudos
JeffSegal
New Contributor III

It worked the other day on feature service.  The AGOL update must've broke it.

0 Kudos
ReneRubalcava
Frequent Contributor

Sorry that's a temp work around for now, should be fixed within a couple of days

0 Kudos
BalajiVeera
Occasional Contributor

Seems, during the proxy restriction AGOL unable to initialize the Arcade Editor using attribute collection with HTTPS (secured) service.

Anyway, you can perform the operation without Test it. Just click Ok, if expression is valid.. 🙂

$feature.BASEBALL

0 Kudos
AwesomeEvan
Occasional Contributor

Thanks everyone... its working this morning as expected!

0 Kudos