ArcGIS Earth basemap image issues

4678
14
04-11-2016 09:55 PM
ChrisAlbany
New Contributor II

Has anyone had issues with ArcGIS Earth 1.1 displaying images?

I get the following;

14 Replies
KatieLee
New Contributor

I am having the same issue. Our office is thinking it is the firewall. Have you figured out anything?

0 Kudos
ChrisAlbany
New Contributor II

No luck yet.  Only option is not to use it - back to Google Earth...

Was hoping someone at ESRI had an answer?

0 Kudos
BenChaney
New Contributor III

I've got this same problem as well, started in 1.0 and still present in version 1.2

ArcGIS Earth seems like it could be a great addition to our workflow, especially when all our Desktop licenses are in use and staff just need to reference a shapefile or add annotation.  But it's a pretty hard sell to colleagues when the startup image depicts some sort of global catastrophe...

0 Kudos
KatieLee
New Contributor

We figured out that is was our firewall. Once it was added as acceptable, it is working great. Hope this helps!

BenChaney
New Contributor III

That's great to hear Katie!  Can you elaborate further on what you mean when you say you "added it as acceptable" to the firewall?  Is that an ESRI server that's being whitelisted, or a port that's being opened... or some other firewall thing that I'm not familiar with (which is most of them)?

Thanks,

Ben

0 Kudos
ChrisAlbany
New Contributor II

The issue has been fixed by our IT - I am told that a port needs to be enabled on the firewall.

ChrisAlbany
New Contributor II

It appears that several ports need to be enabled.

Our IT used some snooping technique to discover which ports, but that will only detect the ports that Earth is using at the time - there may be several more!  

Best if ESRI could provide the necessary info...

0 Kudos
AlexDrake
New Contributor II

I also have the same problem with Drone2Map. Can someone please be more specific on what to do to fix this very annoying issue? Some of the IT guys want a URL to allow through the firewall. I agree with some of the other posts about ESRI should have a solution. I'm sure were not the only ones with this problem. Step it up ESRI! Thanks

0 Kudos
ChrisAndrews
Esri Contributor

Hi folks,

This is interesting as to our knowledge, Earth is not using any dedicated ports.  We have heard of one case where packet transfer optimization software was passing requests from Earth through a specific port and it was causing this issue, but this wasn't an Esri technology.


Earth does make several simultaneous requests to ArcGIS Online (if you're connected to the internet) and it's possible that some networks are redirecting/mixing up these requests somehow.  We have definitely seen this behavior when proxy settings are wrong and would be happy for more information about other cases.


Chris