Running CityEngine on AWS g2 class machine?

1320
4
Jump to solution
01-13-2017 09:36 AM
RobertYu
New Contributor III

Hi,

I am trying to run CityEngine on Amazon g2 machine (New G2 Instance Type with 4x More GPU Power)

with Ubuntu 14.04.

So far, I have been able to run the installer and authorize the license.  This tells me openGL is working.

But when I start CityEngine, I just get the splash screen, and then that's it.

Any suggestions on how to debug?

Are there any command line arguments to the executable that would give me hints?

Are there any logs?

Thanks!

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
RobertYu
New Contributor III

Looks like Ubuntu is not supported.  I will try Redhat Enterprise 6 and report back.

Update: That did the trick.  I have CityEngine running in the cloud now

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
RobertYu
New Contributor III

Looks like Ubuntu is not supported.  I will try Redhat Enterprise 6 and report back.

Update: That did the trick.  I have CityEngine running in the cloud now

0 Kudos
ThomasFuchs
Esri Regular Contributor

Great, you made it work!

Just for completeness here are the CityEngine 2016.x system requirements—Esri CityEngine | ArcGIS Desktop 

The also apply to virtual machines.

0 Kudos
RobertYu
New Contributor III

It was a bit involved .. I can publish the steps if there is interest.

bentonyetman1
New Contributor

Curious if you used the Mesa OpenGL runtime libraries, I have a RHEL G2.2xlarge instance that currently has 2.1 support despite the most recent mesa-libGL update...

0 Kudos