Novinky v aplikaci Map Viewer

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Select to view content in your preferred language

Novinky v aplikaci Map Viewer

Published on ‎03-07-2022 05:30 AM by Esri | Updated on ‎03-15-2022 03:38 AM

wrk_4.jpgV první části webináře si nový mapový prohlížeč pro ArcGIS Online porovnáme s původním Map Viewer Classic. Představíme si novinky v tzv. smart mappingu (např. nové barevné škály, využití různých efektů nebo možnosti tvorby grafů), ukážeme si interaktivní pop-up okna vč. možnosti jejich úpravy pomocí jazyka Arcade a podíváme se na možnosti úpravy vzhledu rastrových dat. V druhé části se zaměříme na vylepšení ve vrstvě skici, která slouží pro poznámky a kreslení v mapě, na nový editor a možnost práce s GeoJSON formáty, tabulkami a popisky.

Registrovat se můžete zde.



Event has ended
You can no longer attend this event.

Start:
Tue, May 3, 2022 01:00 AM PDT
End:
Tue, May 3, 2022 02:00 AM PDT
online webinář
3 Comments
Lucie_Patkova
Frequent Explorer

Během webináře padla tato otázka:

 

Je možné zobrazit shluky jako výsečové grafy? Např. shluk pro 1 kontejner na papír a 3 kontejnery na plast by byl z 1/4 modrý a ze 3/4 žlutý. Děkuji.

U shluků není možné nastavit symbol jako výsečový graf. Pro přidání grafů do symbologie Map Viewer můžete hlasovat zde: https://community.esri.com/t5/arcgis-online-ideas/chart-symbology-in-arcgis-online-map-viewer/idi-p/...

Dobrý den.

Ve webináři mj. zaznělo, že je možné pro zobrazení obsahu mapy využít např. geoJSON z externích zdrojů. Prosím, dochází k tomu opravdu "online" (přímým čerpáním externího datového zdroje a jeho průběžným zobrazováním), nebo dochází k nějakému předzpracování obsahu na úrovni AGOL/Enterprise? (= dochází k založení nějaké datové sady na Datastore v Portal for ArcGIS, nebo je evidována opravdu jen URL adresa zdrojových dat? Jedná se mi mj. o záležitost jistoty dostupnosti datového zdroje, rychlost odezvy při vykreslování všech dat / podmnožiny (záležitost indexování) atp.)

Děkuji

V aplikaci Map Viewer lze GeoJSON zobrazit online, kdy aplikace Map Viewer GeoJSON data stáhne při otevření mapy a zobrazí. V mapě je uloženo pouze URL na GeoJSON zdroj. Pokud je primární účel rychlost, doporučujeme GeoJSON data importovat do portálu a vytvořit hosted feature layer, která má lepší odezvu. Pak je třeba zajistit pravidelnou aktualizaci hosted feature layer ze zdrojových GeoJSON dat (např.. Python API).