Úvod do ArcGIS Utility Network

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Select to view content in your preferred language

Úvod do ArcGIS Utility Network

Published on ‎04-17-2024 11:53 PM by Esri

Webinář v krátkosti představí, co se skrývá pod pojmem „utilitní síť“. Představíme si její architekturu, ukážeme si, jak s jejím budováním efektivně začít pomocí předpřipravených datových modelů pro různá odvětví a kde tyto modely najít. Dále se zaměříme na jednotlivé softwarové aplikace, ve kterých můžeme utilitní síť využívat, a neopomeneme ani praktickou ukázku editace a trasování nad touto sítí.

 

Registrace2.png



Featured Guests
Esri Regular Contributor
Esri Regular Contributor


Event has ended
You can no longer attend this event.

Start:
Thu, Jun 6, 2024 01:00 AM PDT
End:
Thu, Jun 6, 2024 02:00 AM PDT
online webinář
0 Kudos
1 Comment
JanSouček
Esri Contributor

Otázky a odpovědi, které zazněly na webináři

 

Kde najdeme šablony pro utilitní sítě?

Šablony najdete v rámci vaší organizační stránky, pokud kliknete na hlavní nabídku (devět teček vedle vašeho uživatelského jména) a tam zvolíte Solutions. (Např. https://www.arcgis.com/apps/solutions/index.html?sortField=relevance&sortOrder=desc#home)

 

JanSouek_0-1717762063108.png

 

 

Existuje nějaká vazba na JVF DTM?

Přímý konverzní nástroj mezi DTM a utilitní sítí v tuto chvíli neexistuje. Předám tento nápad kolegům.

 

Pokud si přidáte nové položky do domény, která je součástí šablony, není riziko, že v nějaké novější verzi šablony bude to ID obsazené nějakou standardní úlohou a nastane konflikt při povýšení utilitní sítě?

To je dobrá otázka – samozřejmě, pokud si upravujete asset package a v rámci další iterace budete chtít využít novou verzi šablony, je třeba vaše úpravy znovu reflektovat se změnami v nové verzi šablony.

 

Dá se trasovat mezi dvěma doménovými sítěmi?

Ano, možné to je, pokud sdílejí stejnou structure network, viz tento technický článek: https://support.esri.com/en-us/knowledge-base/faq-is-it-possible-to-perform-a-trace-in-a-utility-net...

 

Dají se diagramy také vypublikovat na ArcGIS Enterprise? Díky za reakci.

Ano, je to možné – pokud máte utilitní síť vypublikovanou, měli byste k ní mít i aktivovanou možnost pro Network Diagrams:

JanSouek_1-1717762063109.png

 

Pokud v ArcGIS Pro používáte tuto službu, můžete přes ní uložit prostřednictvím nástroje Store diagram https://pro.arcgis.com/en/pro-app/latest/tool-reference/network-diagram/store-diagram.htm diagram pro další použití a zpřístupníte ho tak pomocí funkce Find i dalším uživatelům mapy skrze webový GIS.

JanSouek_2-1717762063109.png

 

JanSouek_3-1717762063110.png