Ranger_Nemo

Web Adaptor HTTP Error 500

Discussion created by Ranger_Nemo on Jun 15, 2012
Latest reply on Aug 8, 2012 by leegraham
I just installed 10.1 on Windows Server 2008 with IIS 7.  I can get to the server and manager on port 6080.

I installed the Web Adaptor for IIS, and it installed fine, but I can't access it.  When I try to access the config page (http://localhost/arcgis/webadaptor) I get an HTTP Error 500...

Server Error in Application "DEFAULT WEB SITE/ARCGIS"

Internet Information Services 7.0

Error Summary:
HTTP Error 500.0 - Internal Server Error
Calling LoadLibraryEx on ISAPI filter "C:\IBM\WebSphere\Plugins\bin\IIS_webserver1\iisWASPlugin_http.dll" failed

Detailed Error Information:
Module: IIS Web Core
Notification: Unknown
Handler: WebAdaptorHandler
Error Code: 0x800700c1

Requested URL: http://localhost:80/arcgis/webadaptor
Physical Path: C:\inetpub\wwwroot\arcgis\webadaptor
Logon Method: Not yet determined
Logon User: Not yet determined

Most likely causes:
�?�IIS received the request; however, an internal error occurred during the processing of the request.
   The root cause of this error depends on which module handles the request and what was happening 
   in the worker process when this error occurred.
�?�IIS was not able to access the web.config file for the Web site or application. This can occur if the 
   NTFS permissions are set incorrectly.
�?�IIS was not able to process configuration for the Web site or application.
�?�The authenticated user does not have permission to use this DLL.
�?�The request is mapped to a managed handler but the .NET Extensibility Feature is not installed.

Things you can try:
�?�Ensure that the NTFS permissions for the web.config file are correct and allow access to the Web 
   server's machine account.
�?�Check the event logs to see if any additional information was logged.
�?�Verify the permissions for the DLL.
�?�Install the .NET Extensibility feature if the request is mapped to a managed handler.


Anybody else get this and solve it?

In the things you can try list...
-- What are the correct permissions for web.config?
-- Nothing in the event logs to point the way.
-- Again, what are the correct permissions?
-- .NET Extensibility is installed.

Any help would be greatly appreciated.

Outcomes