Square Mileage for polygon calculations

3877
4
02-19-2016 07:34 AM
KeithJohnson2
New Contributor

Help! I'm trying to do a simple calculation for square mileage and I keep getting 0's for every field.  I am using a state plane PCS and I tried Float, Double, and Long and Short Integer fields with different settings for each.

I am definitely not an expert in Python so does anyone know what I might be doing wrong?  And if so, a simple fix?

0 Kudos
4 Replies
AdrianWelsh
MVP Notable Contributor

You might need to perform a repair geometry on your feature class first.

Repair Geometry—Help | ArcGIS for Desktop

ChrisDonohue__GISP
MVP Frequent Contributor

You mention you are doing this in Python.  Can you post your code so it can be evaluated?  If it is just a one-liner, a screenshot will do.  If it is longer, see the following link for how to post code in GeoNet, as it is not intuitive:

Code Formatting... the basics++

Having the code posted in the correct formatting will help GeoNet users troubleshoot the issue.

Python

Chris Donohue, GISP

0 Kudos
AjitkumarBabar
Occasional Contributor II

Hi Keith,

Can you provide more information like data type and origin of data ( is it imported from CAD), you might once check projected coordinate system of data if possible reproject it.

0 Kudos
GabrielUpchurch1
Occasional Contributor III

As a test, have you tried simply right-clicking on the field name and selecting "Calculate Geometry?"  This may help determine if it is a data-specific or python cause.