Working with Portal and ArcGIS Web AppBuilder Devloper Edition

3449
2
Jump to solution
07-16-2015 09:21 AM
LindseyStone
Occasional Contributor III

I have my portal and along with my ArcGIS server all installed on my server.  I have registered an app and started using Web AppBuilder Developer edition on my server.  What I am noticing is when I am linking to different services I am having to use the local url (ex. machinename/arcgis/rest/services), instead of my external URL of gis.adamscounty.org.  This is with services, hyperlinks I am doing, along with some of Robert Scheitlin custom widgets.

My question/or confusion is once I get done developing the outside world is not going to be able to get to those local url's so should I be using Web AppBuilder on my computer where I can actually access those outside url's. 

I tried to run web appbuilder on my machine but I can't figure out what to put in the URL for portal.  On the server I type https://machinename.local/parcgis.  On my machine I am typing http://gis.adamscounty.org/parcgis.  It is saying the host name cannot be found. I can type this same address into a web browser and it takes me to the home page of my portal, but I can't log in.  I tried and got the same results when using https.

Am I  forgetting to set something up, or missing settings?  If anyone could advise the direction I should take.  This is my first time working with both Portal and Web AppBuilder so any clarity would be welcomed.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
LindseyStone
Occasional Contributor III

After much research,  I have fond the resolution to my problem.  It was such an easy fix I wanted to share to all.  While running the Web App Developer the startup window that pops up was saying proxy error. I found this other feed that combined fixed my issues.  The biggest one is I needed to make sure the corporate firewall my server was sitting behind allowed https.  The feed that was much of help is listed below.  I also ran into another guide that has been humongous help that appears that Robert Scheitlin Tapas Das put together that not only tells you how to set up his custom widgets but how to set up your Web App Builder and everything on Portal or Online to make everything to work.  This has been great use to me and hopefully others.

Web adaptor for portal

Tapas Manual

View solution in original post

2 Replies
RebeccaStrauch__GISP
MVP Esteemed Contributor

Lindsey, I have a few links I've found re: WAB and Pportal....list at the bottom of my list.  Just in case any of those help.  Web AppBuilder Developer Edition - Customization Resource List

I have not setup portal myself yet, but since WAB is tied in with both, I'm trying to monitor Portal/WAB too.  You might want to check out the Tips and Observations for getting Web AppBuilder - Developer Edition Installed   page and comments too. 

(disclaimer...my geonet blog)

0 Kudos
LindseyStone
Occasional Contributor III

After much research,  I have fond the resolution to my problem.  It was such an easy fix I wanted to share to all.  While running the Web App Developer the startup window that pops up was saying proxy error. I found this other feed that combined fixed my issues.  The biggest one is I needed to make sure the corporate firewall my server was sitting behind allowed https.  The feed that was much of help is listed below.  I also ran into another guide that has been humongous help that appears that Robert Scheitlin Tapas Das put together that not only tells you how to set up his custom widgets but how to set up your Web App Builder and everything on Portal or Online to make everything to work.  This has been great use to me and hopefully others.

Web adaptor for portal

Tapas Manual