TypeError: Cannot read property 'split' of undefined

884
3
Jump to solution
04-04-2019 09:54 AM
Highlighted
Regular Contributor

I created a survey in Survey123 Connect (v3.3.51). Nothing complex. Single choice dropdowns. Text boxes. It has a static image in a note. Works fine in the app on Windows and iOS. When I try to preview it in the either Chrome or IE (not Edge) I see:

Error: Initializing form...

  • TypeError: Cannot read property 'split' of undefined

In FireFox I see:

Error: Initializing form...

  • TypeError: r.children(...).attr(...) is undefined

Tags (2)
Reply
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Esri Regular Contributor

After testing with the the XLSForm that you provided via email, it appears that the error is being caused by the last question in your survey which is a 'note' type field with multiline appearance.  As notes are read only, and you do not have a calculation that is pushing text to it, I'm wondering if you are meaning to have this question as type 'text'?

If you remove this question, or, change it to type 'text', the survey should load without error.  

Please try this out and let me know your results.

Best,

Brandon

View solution in original post

Reply
0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Esri Regular Contributor

Hi Mike,

Please upload your XLSForm to this thread or send over to barmstrong at esri.com so that I can investigate the behavior.

Thanks,

Brandon

Reply
0 Kudos
Highlighted
Esri Regular Contributor

After testing with the the XLSForm that you provided via email, it appears that the error is being caused by the last question in your survey which is a 'note' type field with multiline appearance.  As notes are read only, and you do not have a calculation that is pushing text to it, I'm wondering if you are meaning to have this question as type 'text'?

If you remove this question, or, change it to type 'text', the survey should load without error.  

Please try this out and let me know your results.

Best,

Brandon

View solution in original post

Reply
0 Kudos
Highlighted
Regular Contributor

Agh! It was not my intention to use a note field. Once I changed it to a text field it worked. Thanks for catching my mistake.