Spike and Survey123 Error

113
2
Jump to solution
04-23-2018 01:57 PM
Highlighted
New Contributor II

I am testing Spike integration with Survey123 and the data is not being passed into the form. I've tried the sample Spike form, and a custom single question form, and both result in the same problem. The error code changes but is a similar every time:

Some additional info:

Survey123 version 2.7.98, Connect version 2.6.6, brand new spike for tablets and an iPad Mini 4 Cellular+Wifi.

Any ideas why this isn't working?

Tags (1)
Reply
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Esri Regular Contributor

Hi Ryan

There are a couple of issues here:

1) To ensure that Spike integration works as intended on iOS, some system permissions need to be set.

  • Both Survey123 and Spike need to have access to the camera.
  • Both Survey123 and Spike need to have both read and write access to photos.
  • In photo settings, the iCloud photo library should be disabled.

2) You need to use the spike-full-measure appearance to do length measurements (not spike).

Thanks

John

View solution in original post

2 Replies
Highlighted
Esri Regular Contributor

Hi Ryan

There are a couple of issues here:

1) To ensure that Spike integration works as intended on iOS, some system permissions need to be set.

  • Both Survey123 and Spike need to have access to the camera.
  • Both Survey123 and Spike need to have both read and write access to photos.
  • In photo settings, the iCloud photo library should be disabled.

2) You need to use the spike-full-measure appearance to do length measurements (not spike).

Thanks

John

View solution in original post

Highlighted
New Contributor II

Thanks John! It was the iCloud photo library.

Very much appreciated,

Ryan