Server Credentials Save Issue - ArcGIS Pro 2.3.3

387
7
Jump to solution
06-20-2019 02:00 PM
Highlighted
New Contributor II

I have an ArcGIS Pro project where I'm connected to ArcGIS Server services in my map.  If I save my project and open it at a later date I get the dialog box below asking me for user name and password.  This dialog comes up every time I open the project:

@

Yes, I have checked 'Save Username / Password'.  I have set up a connection to the server in Catalog.  Is this a bug, or am I missing something?  Thanks in advance for any insight into this issue.

Reply
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Esri Notable Contributor

Yes.  It looks like that is(soon to be was) a bug:

https://support.esri.com/en/bugs/nimbus/QlVHLTAwMDEyMTQ2Nw==

ArcGIS Pro 2.4 should be available either late June/early July.

View solution in original post

7 Replies
Highlighted
Esri Notable Contributor

Yes.  It looks like that is(soon to be was) a bug:

https://support.esri.com/en/bugs/nimbus/QlVHLTAwMDEyMTQ2Nw==

ArcGIS Pro 2.4 should be available either late June/early July.

View solution in original post

Highlighted
New Contributor II

We have the same Problem in in Pro 2.4.2. There ist also BUG-000126431. Maybe there is a Connection between this two Bugs.

It's not solved yet.

Reply
0 Kudos
Highlighted
New Contributor III

This problem is not solved in Pro 2.5.0 either.

Reply
0 Kudos
Highlighted
Esri Frequent Contributor

In researching the bug reports:

BUG-000121467 - "when saving and reopening a project, ArcGIS Pro prompts for a login with an empty username and password although the "Save Username/Password" option is checked from the last instance of running the app" was only reproducible in ArcGIS Pro 2.3.0, 2.3.1, and 2.3.2 but not in ArcGIS Pro 2.4.

BUG-000126431 - "the option to save username and password in the connection file is ignored for the Open Geospatial Consortium (OGC) services in ArcGIS Pro."  According to this GeoNet thread, it seems to be fixed at 2.5.0 and tested at 2.5.1.

Reply
0 Kudos
Highlighted
Occasional Contributor III

I am using Pro 2.5.2 and having the same issue - is there any update on this?

Reply
0 Kudos
Highlighted
Esri Frequent Contributor

Not to my knowledge.  ArcGIS Pro 2.6 should drop in the next month or so - so would be good to test at the new release.

Reply
0 Kudos
Highlighted
New Contributor II

I'm using 2.5.1 and my connection is saved as expected.