Possible Bug ArcGIS Pro 2.7? Failed to open layout/table view

5030
28
Jump to solution
12-17-2020 01:30 AM
Labels (1)
SanderKiffen
New Contributor II

I recently updated to ArcGIS Pro 2.7, now when I open an APRX that is saved with an earlier version of ArcGIS Pro. I can't open the layouts associated with the APRX. I get the following error/warning: Failed to open layout view.  It then refuses to open the layout and closes the tab.

My colleagues are seeing the same error in the APRX files they open.

One colleague who still has 2.6 installed can open the APRX files without any errors.

Is this a bug?

SanderKiffen_0-1608197235194.png

 

1 Solution

Accepted Solutions
SanderKiffen
New Contributor II

Hi,

The problem discussed in this topic should be fixed by updating to ArcGIS Pro 2.7.1. It was in fact a bug and filed as BUG-000136608, see the release notes. The update also worked for other members of my team for whom the previous mentioned workaround did not work. :)

View solution in original post

28 Replies
TomBole
Esri Regular Contributor

Hi Sander, 

It certainly sounds like a bug.  I'm not aware of any specific issue like this. Not knowing what is in the layout that might be causing the problem there is really very little we can do.  Can you contact Esri Support? They are better equipped to handle troubleshooting steps and gather bug data. They can be contacted at https://support.esri.com/en/contact-tech-support.

Thanks,

Tom

ISP_graynic
Occasional Contributor II

I am having a similar issue. I upgraded to 2.7.0 this afternoon and now I can't open any of my APRX files. I'm getting an error saying "Opening the selected ArcGIS project failed. This project was saved using a newer version of ArcGIS Pro : ." which is impossible since I am currently running the newest version. .

TomBole
Esri Regular Contributor

Hi ISP_graynic, 

Can you contact Esri Support? They are better equipped to handle troubleshooting steps and gather bug data. They can be contacted at https://support.esri.com/en/contact-tech-support.

Thanks,

Tom

0 Kudos
ISP_graynic
Occasional Contributor II

Thank you! I have logged a case with them. 

KarolinaJanik1
New Contributor II

This is happening to me right now! I just updated this afternoon and can no longer access a single one of my APRX files, this is a huge problem. I actually can't even start a new project, Pro just crashes every single time I try. I've tried to use restore points to roll back updates or fix whatever it is that is going wrong and have had no luck. 

0 Kudos
AaronFalk
Esri Contributor

Hi Karolina. It would be good to get connected with a support specialist to dive into this if new Pro cannot even start a new project.

0 Kudos
KarolinaJanik1
New Contributor II

I'm sure I have services in most of these projects. I frequently use our agency maps and aerial imagery for my basemaps. As far as I'm aware all services are using the HTTPS protocol. I access the projects using a remote desktop connection to a PC running Windows 7.

This afternoon I was working on a project and after saving I upgraded Pro. I haven't been able to access that project or any other APRX files since. I've tried resetting my profile and restoring folders using restore points on our server, but have had no luck in re-gaining access. I get the same "saved using newer version" error mentioned by ISP_graynic.

Working with Pro via my remote desktop is not ideal and since I've been working from home I primarily use a laptop with a single user license, but I sometimes need to access projects I didn't copy over or share web layers to Portal which can only be accomplished through my secure connection so accessing my projects is really important. Luckily, at least I have not upgraded Pro on my laptop which is also running Windows 7.

Unfortunately, I can't submit a support request directly and will need to request IT admin to submit on Monday. 

ISP_graynic
Occasional Contributor II

I opened a ticket with tech support and they seem to think it is because I too am using Windows 7. Windows 7 is not supported by Pro 2.7.0 unfortunately :slightly_frowning_face:

NormWray
New Contributor II

Just to add a note, I installed Pro 2.7 on a windows 7 system and was not able to get the software to load past the splash screen at all. I realize the 2.7 is not officially supported on Windows 7, but neither is version 2.6 and that runs fine on Windows 7 for me. Curious to know if anyone has gotten version 2.7 to work at all on a Windows 7 machine.