Cannot add WMS to map

548
3
07-28-2021 10:51 AM
Boyang_Wang
Occasional Contributor II

I would like to add this WMS to my map in ArcGIS Pro. I think I succeeded before but today when I try to insert it as a connection to WMS server, it showed "Connecting" for one second and disappeared without adding anything. Does it happen to you as well? The service URL is https://img.nj.gov/imagerywms/Natural2019 I believe. 

I tried to use "Open in ArcGIS Pro" in the item description page, and it did work by inserting this WMS to a empty project. However, I want to insert this WMS to an existing map that I am working on.

Tags (1)
0 Kudos
3 Replies
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

You will be able to add the WMS Server using Insert tab > Connections > New WMS Server.

JayantaPoddar_1-1627496525957.png

 

Drag/Drop the desired layer from Catalog Pane > Servers > expand the specific WMS Connection

JayantaPoddar_0-1627496154808.png

 

 



Think Location
Boyang_Wang
Occasional Contributor II

I forgot to do the second step: looking for the inserted server in the catalog. I thought the server image would be automatically added to the map after inserting the connection. Thank you @JayantaPoddar!

0 Kudos
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Alternatively, You can choose the following method.

Map Tab > Add Data dropdown > Add Data from Path.

JayantaPoddar_2-1627498033089.png

 

 

JayantaPoddar_1-1627497959314.png

This will add the WMS layer directly to the map.



Think Location
0 Kudos