url specified does not appear to have a running ArcGIS Portal

5856
4
08-06-2015 06:20 AM
RaymondGoins
Occasional Contributor

I have installed Portal on my local network and configured web adapter and server as a federated server. All seems to work fine. I am now trying to configure ArcGIS Desktop to publish services to Portal rather than ArcGIS Online.

When I go to ArcGIS Administrator I click "Advanced" and then click "Manage Portal Connections" I click add. I enter https://server.domain.com/arcgis I get the error stated above. If I don't use the https:// it accepts the parameter I can click connect and all seems fine, but when I open ArcMap and click sign in I get an error "An Error has occured. Check you network connection and try again" (this is not a typo that is quoted)

I am not sure if this is the correct way to publish to Portal. I can just go to publish then add a connection with the portal address and it works.

I tried unchecking the security value stated in this threadArcGIS for Desktop Cannot Connect Portal With Active Directory Sign In  but no luck.

I am running 10.3.1 Server and Portal. And 10.2 Desktop

Thanks

Ray

Tags (1)
0 Kudos
4 Replies
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

Hi Ray,

I ran into this same issue the other week.  If I specified the URL:

https://server.domain.com/arcgis

I received the same error.  However, if I specified the following:

https://server.domain.com/arcgis/home/

I did not receive the error and was able to connect to Portal.

0 Kudos
RaymondGoins
Occasional Contributor

Thanks for the reply.

I get the same error message on both http or https when I add /home.

Ray

0 Kudos
KeithHupperts
New Contributor III

Hi Raymond,

Did you ever resolve this?  If so, how?

Thanks,

Keith

0 Kudos
TravisJowell1
New Contributor III

I have this also. My 'check for server cert revocation' is also already unchecked.

0 Kudos