No custom theme in my Experience

222
4
03-29-2020 11:57 AM
MatthiasDufour
New Contributor III

Hi

I can't see my custom theme in my Experience.
I have these files in a folder called "epavesdugrizzly":
• manifest.json
• style.ts
• thumbnail.png
• variables.json
Here is the content of the manifest.json file:

{
  "name": "epavesdugrizzly",
  "label": "Les Épaves du Grizzly",
  "type": "theme",
  "thumbnails": [],
  "colors": {
    "primary": "# 315dfc",
    "secondary": "# 00c3cc",
    "success": "# 00cca5",
    "info": "# 09acf8",
    "warning": "# ffab21",
    "danger": "# f6146f",
    "light": "# 2d3235",
    "dark": "#fafbfc"
  },
  "font": {
    "fontFamily": "Avenir Next",
    "fontWeight": 500,
    "color": "# 0a77c6"
  },
  "version": "1.0.0",
  "exbVersion": "1.0.0",
  "author": "Les Épaves du Grizzly",
  "description": "This is the theme of Les Épaves du Grizzly",
  "copyright": "Les Épaves du Grizzly (c) 2020",
  "license": "http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0",
  "styleFiles": {
    "css": false,
    "js": true
  }
}

I copied these files to this folder:
arcgis-experience-builder-1.0 \ client \ your-extensions \ themes
I tried to copy the epavesdugrizzly folder here:
arcgis-experience-builder-1.0 \ client \ dist \ themes
I downloaded a theme at this address:
https://github.com/Esri/arcgis-experience-builder-sdk-resources/tree/master/samples/demo-theme
I copied this data in the following folder without result:
arcgis-experience-builder-1.0 \ client \ your-extensions \ themes \ demo-theme
I tried the following folder:
arcgis-experience-builder-1.0 \ client \ dist \ themes \ demo-theme

As indicated in the following post (https://community.esri.com/message/916265-re-how-do-i-get-custom-theme-to-show-up-in-experience-buil...), I created an empty style.ts file.
Finally, all my tests failed.
Can you help me?

0 Kudos
4 Replies
DavidMartinez
Esri Regular Contributor

Hi Matthias,

The location of the theme needs to be copied in the client/your-extensions/themes folder. The dist folder is the compiled code. If your client service is running, then restart the service and refresh your browser. I was able to take your manifest.json and get it to show up in the theme listing, with one caveat, I removed the font-weight so I could see the label. Let me know if you have any other questions.

Cheers,

David

0 Kudos
MatthiasDufour
New Contributor III

Hi David

Thank you for answer.

I was copy epavesdugrizzly folder in client/your-extensions/themes folder , but I can't see my theme.

 

Can you test my theme on your machine?

It's here :

https://1drv.ms/u/s!AvwvhvemecxIj95kXHM3OFRNtU1-lg?e=nUZOzL 

0 Kudos
DavidMartinez
Esri Regular Contributor

Yes, I can see it. Did you restart your client service? Do you see your theme listed in there? custom theme

0 Kudos
MatthiasDufour
New Contributor III

Hi David,

Cool ! It's OK for me, now.

Thank you veru much !