Portaladmin not accessible after installation

311
13
Jump to solution
12-27-2021 08:36 AM
conde
by
New Contributor III

Hello,

I did a fresh ArcGIS Portal 10.9.1 installation (on my laptop and on a server).

Site creation is successfully completed and I can login to arcgis/home with portal admin user.
But I am not able to log in portaladmin.

When I go to "https://portal.host.machine:7443/arcgis/portaladmin/" I see below screen.

conde_0-1640622854587.png

 

I have tried on different browser (Edge, Firefox, Chrome, IE), same result.

I have no error in the portal logs.

Do you have any idea to solve the problem?

Thanks

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
ReeseFacendini
Esri Contributor

If you are able to get to the page shown in your original screenshot, then you are able to get to /portaladmin.  10.9 /10.9.1 changed the landing page, and there is now a login button (upper left, under the bold text), instead of the form for entering a username / password.  

View solution in original post

13 Replies
jcarlson
MVP Frequent Contributor

What about just going to portal.host.webadaptor/portaladmin?

- Josh Carlson
Kendall County GIS
0 Kudos
conde
by
New Contributor III

The same! not working either.

I have installed the 10.8.1 version of portal and it's perfectly working.

The issue is surely related to the 10.9.1 version.

0 Kudos
BillFox
MVP Frequent Contributor

How do you have the new web adaptor configured? Authentication, SSL, etc.? same for portal?

0 Kudos
conde
by
New Contributor III

Right now I don't have a webadaptor configured. I'm trying to access via the 7443 port. I just installed portal, so there no additionnal authentification (using built-in), no external certificate (using portal autosigned).

0 Kudos
jcarlson
MVP Frequent Contributor

When you say portal admin user, are you referring to a named user, or the local machine's user specified during installation?

If not the latter, can you attempt logging in as that user?

- Josh Carlson
Kendall County GIS
0 Kudos
conde
by
New Contributor III

i'm referring to portaladmin account specified when creating the portal site. 

I can log in to /arcgis/home with this account 

0 Kudos
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

I assume you have tried using URL similar to https://webadaptorhost.domain.com/webadaptorname/portaladmin

Could you test the following?

- Could you ensure that you are not currently logged in to ArcGIS Enterprise using non-admin user?

- Try connecting to the above URL in incognito mode.

- Clear Browser cache and restart browser.

- Try a different browser



Think Location
0 Kudos
conde
by
New Contributor III

No i'm using https://fqdn:7443/arcgis/portaladmin and i have done all the tests you mentionned. Same result

0 Kudos
ReeseFacendini
Esri Contributor

If you are able to get to the page shown in your original screenshot, then you are able to get to /portaladmin.  10.9 /10.9.1 changed the landing page, and there is now a login button (upper left, under the bold text), instead of the form for entering a username / password.