FAILED TO START THE SERVER

5167
7
05-08-2015 10:34 AM
panugantiviplaw_kumar
New Contributor

Hi

The followoing error message is giving after publishing the services to the server. am attaching the error below. kindly anyone provide the solution for it.

Service failed to start test_service.MapServer:
VIPLOVE.GISPORTAL.COM
No Layer or Table was initialized.error_msg1.png

0 Kudos
7 Replies
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Hi Viplaw,

What capabilities have you enabled in the service while publishing? And what warnings did you see while analyzing the services in Service Editor?



Think Location
0 Kudos
panugantiviplaw_kumar
New Contributor

Hi jayantha

I have enable feature access in the service editor while publishing the services ...but today morning it started properly without giving any error message ..

Later sometime that published service is not starting

Regards

VIPLAW KUMAR

0 Kudos
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Hi Viplaw,

What database are you working on?

Have you registered the database with ArcGIS for Server?



Think Location
0 Kudos
panugantiviplaw_kumar
New Contributor

Hi jayantha

I registered the DB n am using Postgres ..!this error is occurring when I restart the services .

VIPLAW KUMAR

0 Kudos
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Try the following steps:

In ArcCatalog,

1. Right-click on the postgres database connection

2. Choose Administration > Permissions

3. Pick the Server\arcgis account and give it 'Read Only' permissions.4. Try restarting the service.



Think Location
panugantiviplaw_kumar
New Contributor

Hi jayantha

I have tried that activity also even though it's showing that "services stopping" as service status .

Regards

VIPLAW KUMAR

0 Kudos
DavidRunneals2
Occasional Contributor

Re-validate your datastores and try restarting

gisserver.gis/manager/site.html > Data Stores > Validate All

0 Kudos