Error: “Packaging succeeded, but publishing failed”,

2689
8
04-04-2017 04:40 AM
rawansaleh1
Occasional Contributor III

Error: “Packaging succeeded, but publishing failed”,

 

I couldn’t figure out why I’m getting the error below

“Packaging succeeded, but publishing failed”

 This error appears when I tried to overwrite publish the services.,and i used ArcMap & ArcGIS Server 10.5

 

What might be the issue here?

 

 

Thank you

 

Best,

Rawan

8 Replies
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

There are numerous posts on this issue in and out of GeoNet community.

Since this issue comes while overwriting the service, stop the corresponding map service before overwriting it.

If that doesn't work out, maybe you could provide the error details in GP results window.



Think Location
rawansaleh1
Occasional Contributor III

Dear Jayanta,

 

Thanks for your answer, actually when I tried to stop the service before do over write publish I got the following error.

 

And when I check the  GP result window I got the following

what might be the issue here?

Best,

Rawan

0 Kudos
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Close all ArcGIS Applications.

After stopping ArcGIS Server service in services.msc,

delete the lock files in the following directory

<ArcGIS Server installation directory>\directories\arcgissystem\locks>

If the lock files get deleted successfully, start ArcGIS Server service from services.msc and then open ArcCatalog/ArcMap and stop the desired service.

Also a similar link https://community.esri.com/thread/103710 

See jstainthorpe‌'s reply.



Think Location
StephanieSnider
Occasional Contributor III

We have this issue all the time with ArcGIS Server....although we are at a lower version 10.2.  We have two solutions:  1) restart the ArcGIS Server service on the hosting service.  2) If #1 doesn't work, restart the server.  This works 95% of the time, but I don't know why.  One time we had an odd event where the Systems folder in ArcGIS Server was locked down.  Not sure how that happened, but once we unlocked it, we could publish services again.

rawansaleh1
Occasional Contributor III

Dear Stephanie Snider,

 

Thank you for your answer, actually we do the same all time.

Sometimes it’s working fine and sometime it doesn’t .

There must be a solution for that provided by Esri or enhancement on the newer releases.

 

Best,

Rawan

0 Kudos
rawansaleh1
Occasional Contributor III

Hi All,

I tried a workaround to solve this issue and it’s working fine, but this workaround needs to stop the ArcGIS Server which means that the online application will be down.

You can follow these steps to solve this:

  1.      stop the ArcGIS Server service in services
  2.      delete the lock files in the following directory “C:\arcgisserver\directories\arcgissystem\locks”
  3.      Restart the ArcGIS Server Services.
  4.      Publish overwrite the service and it will be published properly

 

Best,

Rawan

JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Good to know that things are working now. I also pointed out the same workaround (See my comment above). It worked for me as well.



Think Location
rawansaleh1
Occasional Contributor III

yes Jayanta,

thanks for help.

Best,

Rawan

0 Kudos