New IOS Collector App Problems

2301
8
Jump to solution
10-28-2015 08:08 AM
MatthewSyvertson
Occasional Contributor II

Has anyone had any problems with version 10.3.5 of Collector (released on October 18th)?  Since the update we have not had the ability to edit existing features.  We are using a portal based service with feature access.  It will allow us to add new points, but not edit existing points.  We have tried everything but are stumped.  In the portal we are able to edit and add points as always, so permissions is not the issue.

Below you can see a screen shot.  When you select a point, then click on the upper right button it gives this menu.  There used to be an option to edit it here, but it does not show up any more. Help!!!

image2.PNG

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
MatthewSyvertson
Occasional Contributor II

This is now resolved.  I still do not know why the feature service that was working fine stopped working, BUT I took the same MXD file I used to create that service and created a new one.  O then created a new map for the new service and shared it appropriately.  The feature service is now editable.

View solution in original post

8 Replies
AhjungKim4
Occasional Contributor II

Maybe "Editors can only update and edit the features they add" option is checked for your feature service?

0 Kudos
MatthewSyvertson
Occasional Contributor II

Hello.  Thanks for taking an interest in our problem.  Almost all of the features are added and edited by the same person, so I don't think that is it.  But here is a look at the feature properties (I don't see that option):

Capture.JPG

0 Kudos
MiaogengZhang
Esri Regular Contributor

The corresponding option in your screenshot is "Enable ownership-based access control on feature" . It is unchecked. Probably ownership based accession is not the reason.

Can you go to your feature service REST end point and check the json. The URL looks like

[Server URL]/arcgis/rest/services/[Service Name]/FeatureServer?f=pjson

You should see something like:

{

"currentVersion": 10.3,

"serviceDescription": "test",

"hasVersionedData": true,

"supportsDisconnectedEditing": true,

"syncEnabled": true,

"syncCapabilities": {

  "supportsRegisteringExistingData": true,

  "supportsSyncDirectionControl": true,

  "supportsPerLayerSync": false,

  "supportsPerReplicaSync": true,

  "supportsRollbackOnFailure": false,

  "supportsAsync": true,

  "versionCreationRule": "versionPerUser"

},

"supportedQueryFormats": "JSON, AMF",

"maxRecordCount": 1000,

"capabilities": "Create,Delete,Query,Sync,Update,Uploads,Editing",

"description": "",

"copyrightText": "",

"spatialReference": {

  "wkid": 4326,

  "latestWkid": 4326

},

Look at capabilities and you should have Update, .etc.

0 Kudos
MatthewSyvertson
Occasional Contributor II

{

"currentVersion": 10.31,

"serviceDescription": "Service used by Water Resources to Update Site Inspections",

"hasVersionedData": true,

"supportsDisconnectedEditing": true,

"syncEnabled": false,

"supportedQueryFormats": "JSON, AMF",

"maxRecordCount": 1000,

"capabilities": "Create,Delete,Query,Update,Uploads,Editing",

"description": "",

"copyrightText": "",

"spatialReference": {

  "wkid": 102721,

  "latestWkid": 102721

},

"initialExtent": {

  "xmin": 2784795.9737791843,

  "ymin": 235321.56882762923,

  "xmax": 2945863.6821125173,

  "ymax": 311233.02716096246,

  "spatialReference": {

  "wkid": 102721,

  "latestWkid": 102721

  }

},

"fullExtent": {

  "xmin": 2782280.6834204644,

  "ymin": 134916.41724413633,

  "xmax": 2963682.2011941373,

  "ymax": 507381.2018406391,

  "spatialReference": {

  "wkid": 102721,

  "latestWkid": 102721

  }

},

"allowGeometryUpdates": true,

"units": "esriFeet",

"documentInfo": {

  "Title": "",

  "Author": "",

  "Comments": "",

  "Subject": "",

  "Category": "",

  "Keywords": "Water Resources,Site Inspections,Drains"

},

"layers": [

  {

  "id": 0,

  "name": "Inspection Sites"

  },

  {

  "id": 1,

  "name": "Vegetation"

  }

],

"tables": [],

"enableZDefaults": false

}

0 Kudos
MiaogengZhang
Esri Regular Contributor

You can try to add the feature service again into your portal webmap and ArcGIS Online webmap. If the issue still exist, you can contact Esri Support to have a support case logged so you can work with support analysts to troubleshoot the issue. 

0 Kudos
MatthewSyvertson
Occasional Contributor II

We have already attempted both of these things. 

0 Kudos
MatthewSyvertson
Occasional Contributor II

This is now resolved.  I still do not know why the feature service that was working fine stopped working, BUT I took the same MXD file I used to create that service and created a new one.  O then created a new map for the new service and shared it appropriately.  The feature service is now editable.

MiaogengZhang
Esri Regular Contributor

It is great to hear that. Thanks for the update.

0 Kudos