problems after changing project location

1469
6
11-03-2013 11:56 PM
by Anonymous User
Not applicable
Original User: Infranavigator

Hi all,

I'm encountering problems in Cityengine after I changed my projectlocation by exporting en importing my project. In my project there is a folder with some static models (.dae). If I try to drag a model from this folder into my viewport I get the import window. The folder and models are already imported. How can I fix this? I tried removing the folder with the models and import it again but that won't do anything.

Any ideas?

Best regards,

Patrick
Tags (2)
0 Kudos
6 Replies
MatthiasBuehler1
Frequent Contributor II
It's a trap !
http://www.youtube.com/watch?v=piVnArp9ZE0

:)


imports levels:

Workspace level :
import project into workspace

Project level :
import data into project, e.g. terrain images, assets, GDBs, ..

Scene level :
import data in scene ( cej file = viewport )


You see that workspace and project level are almost indistinguishable.
Importing data into the scene via drag-n-drop (opens the import dialog) basically copies the data into the cej, so you can see it in the viewport afterwards.

A bit misleading, we know.. :eek:

Did this help ?

m.
0 Kudos
by Anonymous User
Not applicable
Original User: Infranavigator

Hi Matthias!

Admiral Ackbar is always spot on!

The data is already imported in the project. But when I drag it into my viewport I get "the import recources from the local file system into an existing project" dialog screen. I can repeat this proces over and over but I won't get the models into my viewport.

Patrick
0 Kudos
MatthiasBuehler1
Frequent Contributor II
ah, that issue.


seems a dialog issue.

I've seen this too, yes.

instead of drag-n-drop, try:

right mouse click on the data to import, then 'import ...'

we've fixed some stuff in this regard for CE 2013.


matt
0 Kudos
by Anonymous User
Not applicable
Original User: Haiyang.Xu

ah, that issue.


seems a dialog issue.

I've seen this too, yes.

instead of drag-n-drop, try:

right mouse click on the data to import, then 'import ...'

we've fixed some stuff in this regard for CE 2013.


matt


I want to know when will CityEngine 2013 released?
0 Kudos
MatthiasBuehler1
Frequent Contributor II
Hi,

I cannot give you a statement on this, sorry.

We're working hard. :)

m.
0 Kudos
by Anonymous User
Not applicable
Original User: Infranavigator

ah, that issue.


seems a dialog issue.

I've seen this too, yes.

instead of drag-n-drop, try:

right mouse click on the data to import, then 'import ...'

we've fixed some stuff in this regard for CE 2013.


matt


Hmm, tried this way, even exporting and importing only a few .dae models. It all doesn´t work. Maybe it has something to do with moving the project to a different location. I will try to bring the project to it´s original file location, maybe that´ll help.


p.s. Why don´t you skip Cityengine 2013 and name it Cityengine 2014, since the year is almost over... ;)
0 Kudos