Error on the Cloud Make

997
6
Jump to solution
05-07-2021 08:06 AM
JorgeFrade_Martínez
New Contributor III

My apps goes blank after install...
A week ago I compiled an application and it worked perfectly.
Today I have compiled the same code and it does not work.

I have also tried with code from 5 months ago and it gives the same result.

Are there any changes in the latest appstudio update that make the application boot from qtCreator but not once compiled?

Tags (2)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
ErwinSoekianto
Esri Regular Contributor

Closing the loop on this one, that we were able to resolve this issue by removing the deprecated import ArcGIS.AppFramework.Controls. 

View solution in original post

0 Kudos
6 Replies
ErwinSoekianto
Esri Regular Contributor

@JorgeFrade_Martínez 

 

There is a chance that your app was built using AppStudio 4.4 or earlier and today the Cloud Make servers are based on AppStudio 5.0, I would recommend downloading AppStudio 5.0 Desktop or Player to test your app. 

 

Erwin

0 Kudos
JorgeFrade_Martínez
New Contributor III

Yes, the application was created with appstudio 4, but I have added changes using AppStudio 5.0.148.
Everything looks great as I develop. But once I compile, (Windows, Android, iOS) the app never starts and everything goes blank...
I didnt test it on linux.

0 Kudos
JorgeFrade_Martínez
New Contributor III

@ErwinSoekiantoany update on this?

0 Kudos
ErwinSoekianto
Esri Regular Contributor

Closing the loop on this one, that we were able to resolve this issue by removing the deprecated import ArcGIS.AppFramework.Controls. 

0 Kudos
JorgeFrade_Martínez
New Contributor III

Sorry for the delay.

There are some others situations that refuses to work correctly with this new version for example the strangest one...

Having 2 labels inside a RowLayout, each label using part of the parent width, that sumes the total of the parent width, produce a crash.

RowLayout{
	Layout.preferredWidth: parent.width*0.8
	Label{
		text: "A"
		Layout.preferredWidth: parent.width*0.4
	}
	Label{
		text: "B"
		Layout.preferredWidth: parent.width*0.6
	}
}


I can understand why, but is strange that the new version crashes widout saying anything.

ApplicatioOutput:
The program has unexpectedly finished.09:32:00: Debugging has finished

General Messages:
"C:\Users\jlgomez\Applications\ArcGIS\AppStudio\5.0\bin\AppRun.exe" finished

I solved it by changing the width to parent.width*0.5.

A greeting!

0 Kudos
JorgeFrade_Martínez
New Contributor III

I have only 1 more error.

JorgeFrade_Martínez_0-1622723370523.png

Can you provide more information to solve this?
Im using the NetworkRequest Type from ArcGIS.AppFramework 1.0.

 

0 Kudos