V rámci našeho již tradičního workshopu Tipy a Triky se letos zaměříme zejména na ArcGIS Pro. Budeme se věnovat převážně stávajícím funkcím, ale s příchodem verze ArcGIS Pro 2.9 se určitě seznámíme i s nějakou tou novinkou. Workshop bude tvořen několika krátkými ukázkami méně známých, ale důležitých funkcí. Těšit se proto můžete na tvorbu, sdílení a využití vlastního lokátoru, dále na využití podtypů, šablon prvků a podmíněných hodnot při editaci a validaci dat. Podíváme se také na možnosti exportu dat do takzvaných reportů a jako odlehčení si letos připomeneme i tvorbu pěkných map, protože se budeme věnovat možnostem zobrazení rastrů a symboliky dat.
Otázky, které byly položeny během workshopu.
Toto by neměl být problém. Bude zde více řešení, první možností je využit Join (Připojení) a připojit si tabulku z této databáze na naše data. Dané sloupce pak uvidíme v možnostech volby vstupních polí pro report. Druhou možností je využití relací. K tomu přidávám odkaz na dokumentaci, která se věnuje relačním datům v reportech: https://pro.arcgis.com/en/pro-app/latest/help/reports/add-a-related-report.htm
Ve zkratce, zprávy se vytváří nad danou vrstvou prvků. Tedy pokud údaje z databáze dostaneme do tabulky dané vrstvy, budeme schopni daná data dostat i do našeho reportu.
Ano toto je samozřejmě možné. Report se vždy vytváří pro danou vrstvu prvků (vrstvu v mapě) a pokud daná vrstva obsahuje jen jeden prvek, je to možné. Možná jste to ale myslela tak, že máte vrstvu a z ní byste chtěla vytvořit report jen pro jeden prvek. Pokud ano, tak report umožňuje filtrovat vstupní data. Viz obrázek.
Dobrý den,
je možné nahlédnout do obsahu csv souborů, které jste používal při importu podmíněných hodnot?
Děkuji Uhlířová
Dobrý den,
samozřejmě. Určitě je možné si je napsat/upravit i takhle mimo ArcGIS Pro. Já osobně ten "builder" podmíněných hodnot v ArcGIS Pro považuji za docela povedený, tak jsem hodnoty vytvářel tam. Pro ukázku workshopu jsem si je jen z ArcGIS Pro vyexportoval abych je při ukázce opět importoval.
Nemáte zač a příjemný den.
DN