Během mých 8 let v Esri jsem se zúčastnila více než 35 konferencí a nejvíce mi utkvěly vzpomínky na setkání s asistenty studenty Esri. Interakce s asistenty studenty je pro mě vždy vrcholem, protože ráda slyším o jejich GIS cestách a jak jim zkušenost z konference pomáhá v profesním růstu a kariérní dráze. Ještě lepší je, když narazím na nového zaměstnance Esri, kterého poznávám jako bývalého asistenta studenta! Jmenuji se Rosemary Boone, jsem Senior Industry Marketing Manager v Esri a členka poradní rady Esri Young Professionals Network. V tomto blogovém příspěvku se podrobně podívám na program asistence studentů Esri.
Asistenti studenti dobrovolně pomáhají na konferenci Esri spolu s týmem Esri při registraci účastníků, monitorování technických sekcí, logistice konference, Esri Store a dalších povinnostech na každoročních konferencích Esri. Tyto konference mohou trvat od dvou do sedmi dnů.
Příležitosti asistence studentů jsou nabízeny na těchto konferencích:
- Esri Federal GIS Conference
- Esri Developer Summit
- Esri Energy Resources GIS Conference
- Esri User Conference
Spojení s asistenty studenty na předchozích konferencích Esri User Conference.
Oprávněnost
Zde je několik požadavků k zvážení v závislosti na tom, kde se nacházíte ve svém akademickém studiu:
- Bakalářské studium: Mohou se přihlásit studenti ve čtvrtém ročníku bakalářského studia
- Magisterské studium: Přihlásit se může jakýkoli magisterský student
Všichni studenti by měli mít zájem o aplikaci geospatialních aplikací a konceptů ve svém studiu.
Co z toho budu mít?
Asistence studentů Esri jsou považovány za dobrovolnické příležitosti. Výměnou za dobrovolnický čas získáte mnoho výhod, pokud budete vybráni k účasti:
- Bezplatná registrace na konferenci
- Ubytování v hotelu
- Stravné stipendium
- Příležitosti k navazování kontaktů
- Možnost účastnit se konferenčních sekcí a dalších aktivit
- Cenné pracovní zkušenosti a profesní rozvoj k doplnění vašeho životopisu
Všichni vybraní asistenti studenti jsou odpovědní za vlastní cestu na konferenci i zpět. Stačí dorazit na konferenci a my vám pomůžeme s ostatním!
Přihlášení
Každý rok se přihlášky otevírají na podzim, ale termíny uzávěrek se liší podle toho, kdy jsou konference během roku pořádány.
Podívejte se na termíny jednotlivých konferencí kliknutím na níže uvedené odkazy:
Esri Federal GIS Conference
Esri Developer & Technology Summit
- 9.–12. března 2027 | Palm Springs, CA
- Uzávěrka přihlášek: 1. prosince 2026
- Odkaz na přihlášku
Esri Energy Resources GIS Conference
- Květen 2027 | Houston, TX
- Uzávěrka přihlášek: 1. března 2027 (UZAVŘENO)
- Přihlášky znovu otevřeny: září 2026
Esri User Conference
- Červenec 2026 | San Diego, CA
- Uzávěrka přihlášek: 1. května 2027 (UZAVŘENO)
- Přihlášky znovu otevřeny: září 2026
Více informací o tom, jak se přihlásit na tyto zkušenosti, najdete na webu Esri Careers.
Poslechněte si zkušenosti předchozích asistentů studentů
Hailey Richardsonová
Studentka asistentka na Esri Federal GIS Conference '25
„Představte si být obklopena nejbystřejšími mozky v GIS, objevovat špičkové technologie a nacházet nové způsoby, jak vaše práce může skutečně ovlivnit svět.
Tento blogový příspěvek je o mé nezapomenutelné zkušenosti, která posílila mou vášeň měnit svět – jednu mapu po druhé.“
Přečtěte si o zkušenostech Hailey >>
Leena Abdulqaderová
Studentka asistentka na Esri Energy Resource GIS Conference '25
Když jsem viděla příležitost dobrovolničit na Esri Energy Resources GIS Conference, okamžitě mě to zaujalo. Šance zúčastnit se vysoce odborných sekcí, setkat se s profesionály, získat zákulisní přístup ke konferenci a pomoci s organizací velké akce? Počítejte se mnou!
Přečtěte si o zkušenostech Leeny >>
Jing Hu
Student asistent na Esri Developer Summit '24
'Konference Esri Developer Summit 2024 (Dev Summit) mi poskytla otevřený pohled na to, co GIS dokáže kromě mapování a vizualizace. Tato konference byla jiná než jakákoli akademická konference, které jsem se dříve účastnil. Je určena komunitě uživatelů a vývojářů GIS a bylo vzrušující být mezi nimi a zapojovat se do dialogů přímo řešících výzvy mého výzkumu. Jako výzkumník a student používající produkty ArcGIS téměř čtyři roky na vysoké škole jsem diskutoval s vývojáři, kteří vyřešili mé výzkumné problémy.'
'Přečtěte si o Jingových zkušenostech >>'
'Mingxin Liu'
'Student asistent na Esri Developer Summit '24'
'Na konferenci Esri Developer Summit 2024 jsem byl ponořen do světa, kde byly diskutovány a předváděny nejnovější pokroky v technologii GIS v reálném čase. Mé povinnosti byly různorodé – pomáhal jsem s registrací, usnadňoval sekce a podporoval Esri Store. To mi dalo příležitost setkat se s účastníky z celého světa. Mohl jsem navštěvovat sekce pokrývající širokou škálu témat od inovativních aplikací ArcGIS v urbanistickém plánování až po průlomové využití umělé inteligence v prostorové analýze. Jako druhák na vysoké škole s malými znalostmi o oboru byla tato zkušenost velmi přínosná.'
'Přečtěte si o Mingxinových zkušenostech >>'
'Jocelyn Torres'
'Studentka asistentka na Esri User Conference '24'
'Jako mladá osoba blížící se dokončení bakalářského studia marketingu jsem učinila strategické rozhodnutí zúčastnit se Esri User Conference, největší světové konference GIS, jako asistentka studenta. Esri UC mi poskytla příležitost setkat se s lidmi, které bych jinak nepotkala. Vyvedla mě ze zóny pohodlí tím, že jsem mluvila u stánku YPN a navazovala kontakty s profesionály z různých oblastí.'
'Přečtěte si o Jocelyniných zkušenostech >>'
'Samuel Akinnusi'
'Student asistent na Esri User Conference '23'
'Skutečnými vrcholy mé zkušenosti jako asistenta studenta nebyly jen samotné úkoly, ale spojení, která jsem během nich navázal. Interakce s účastníky byla něco, co jsem si při službě hodně užíval. Rozhodl jsem se být sám sebou a být otevřený různým perspektivám, což mi pomohlo potkat mnoho lidí. Tyto interakce byly příležitostí k zapojení, učení a inspiraci. Jmenuji se Samuel Akinnusi a tento článek je o mé cestě a zkušenostech jako poprvé asistenta studenta na konferenci Esri UC 2023.'
'Přečtěte si o Samuelových zkušenostech >>'
'Chcete-li se dozvědět o všech studentských programech nabízených v Esri, včetně stáží,' 'odkazujte se na tento blogový příspěvek.'