Skip navigation
All Places >

ArcGIS Content - Esri Nederland

Log in to follow, share, and participate in this community.

Recent Activity

jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentVeel van jullie zijn geïnteresseerd in de percelen uit de Digitale Kadastrale Kaart (DKK) en willen dan ook kunnen zoeken naar een specifiek perceel. Tot op heden werd hier vaak de DKK-mapservice voor gebruikt door deze te configureren als zoekoptie binnen een webmap of informatieproduct. Misschien heeft u ondervonden dat dit niet altijd snel… (Show more)
jbakESRI-NL-esridist
2019   17-10-2019 De Topo RD raster-basiskaart is geactualiseerd op basis van de meest recente bronnen.   17-10-2019 De BRT TOP250, TOP500 en TOP1000 zijn geüpdate in de Datasets-groep.    04-10-2019 De BGT-webservice en dataset die beschikbaar is via is de Datasets-groep zijn geactualiseerd met de data van oktober.  …
jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentIn november 2018 heb ik een blog geschreven over een analyse op de BAG om woningtypes te onderscheiden. Daar zijn veel reacties op gekomen en daarom hebben we besloten om hier als content-team wat verder in te duiken. En met trots kan ik mededelen dat onze nieuwe dataset Woningtypering nu beschikbaar is voor onze klanten als feature service en… (Show more)
evandenbergesri-nl-esridist
19-09-2019 Rond deze tijd vorige week zat het plenaire gedeelte van de tweede dag van de Esri GIS Conferentie erop. Deze dag stond in het teken van het klimaat. Verschillende sprekers deelden hun ervaringen met klimaatmitigatie en -adaptatie. Eén van die sprekers was Marijke Jaarsma van Waterschap Vallei en Veluwe. Zij ging in…
Video preview image▶︎
evandenbergesri-nl-esridist
Click to view contentVorige week was de 26e editie van de Esri GIS Conferentie. Meer over de inhoud van de conferentie is te lezen in de Terugblik. Ter ere van het één-jarige bestaan van deze GeoNet-ruimte werden er twee boeken verloot onder de GeoNet-inschrijvingen op de conferentie. Zowel op de woensdag als op de donderdag werd het boek Cartography van Ken Field… (Show more)
pimverver76
What if a webapp or map of arcgis online is published as  link within a website. And what if I´d like to give the visitors the possibility of selecting data of a layer and export that data to excel or shape of geopackage or whatever. What are then the prerequisites and possibilites of ArcGIS Online?
evandenbergesri-nl-esridist
Het content-team van Esri Nederland heeft nieuwe content gelanceerd. Het gaat om onder andere een laag met woningtyperingen en 3D-bomen. Lees hier alles over de nieuwe content in ArcGIS.
evandenbergesri-nl-esridist
Status   * 15-08-2019 - Op dit moment is onze BAG-service niet actueel door een probleem met de mutaties. Zie de BAG storingspagina van het Kadaster voor meer informatie.    Storingen Op dit moment zijn er geen storingen bekend in de Esri Nederland Content omgeving.     ArcGIS Online status Via het ArcGIS Online Health Dashboard is de status…
msoetensESRI-NL-esridist
Click to view contentSinds kort zijn er nieuwe Infographic templates en reports toegevoegd aan Web AppBuilder for ArcGIS, om consumentendata van 4orange eenvoudig te gebruiken en visualiseren. Een Infographic is een grafische weergave van informatie over een bepaald onderwerp, bestaande uit tekst en beeldmateriaal. Het doel van een Infographic is om (complexe)… (Show more)
jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentDeze maand presenteert Esri Nederland een nieuwe landsdekkende dataset: 3D-Bomen (bèta). 3D-Bomen (bèta) is beschikbaar gesteld in het Content aanbod van Esri Nederland en kan vanaf nu worden toegevoegd aan scenes in ArcGIS Online en ArcGIS Pro.   Dit blog is geschreven door Marleen Mulder, presales engineer bij Esri Nederland.   Waarvoor is… (Show more)
Load more items