ArcGIS Server Nad83 Bing overlay

1758
2
11-07-2014 01:56 PM
Highlighted
New Contributor II

Hey guys,

 

I have a bunch of data in NAD83 I'd like to project on our web mapping service. I have followed the documentation here ArcGIS Online moving to Google / Bing tiling scheme: What does this mean for you? | ArcGIS Blog My data frame is set to WGS84 Web Mercator, I have the caching settings in ArcServer telling it to use bing/google tiling. The problem I am having is even after clearing rest cache and publishing to the webserver this is the result

 

http://i.imgur.com/tl9vf3L.png  The purple is the actual data, when I click on an entry in the attribute table at the bottom, it highlights in yellow. The purple is not being projected properly, but the yellow highlight seems to be bang on. Any idea how to get the purple to act more like the yellow highlight or what could be causing this? You can see from the ortho where the pipes should be.

 

Thanks

Reply
0 Kudos
2 Replies
Highlighted
Occasional Contributor III

Have you added the correct transformation in the data frame?  The wrong one could cause a slight shift in the data.

Refer to http://i.stack.imgur.com/yIXzm.png  for the correct transformation.

Hope that helps!

Reply
0 Kudos
Highlighted
New Contributor II

Yeah I was using wgs84_1984_1 and it still didnt work. Oddly enough, leaving the data frame and source data as NAD83 publishes directly to the server fine. Still haven't tracked down why this is (whether the transformation is being applied server side), but for now publishing with the dataframe set at NAD83 (along with the feature classes) seems to have the transformation being applied.

Thanks Jen (small world!)