Aan de slag met GeoNet

1050
0
11-06-2018 05:17 AM

Aan de slag met GeoNet

Om zoveel mogelijk uit GeoNet te halen raden wij u aan om de onderstaande stappen te volgen. Alle stappen staan individueel ook uitgebreid beschreven op de GeoNet Resource Hub.

 

Stap 1 - Volg de ArcGIS Content GeoNet-ruimte

 • Om aan de slag te gaan in de GeoNet-community is een account nodig. Klik hier om een account aan te maken. Als u al een account hebt, kunt u deze stap overslaan.

 • We raden u aan om de community-richtlijnen eens door te nemen. Hierin staat beschreven wat het doel van de ArcGIS Content GeoNet-ruimte is en hoe u kunt waarborgen dat u een waardevolle bijdrage aan de community levert.
 • Volg de ArcGIS Content GeoNet-ruimte. Door deze ruimte te volgen is worden updates in uw nieuwsoverzicht weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om apart aan te geven of u wel of geen berichten in uw (GeoNet-)inbox wilt ontvangen

 

Stap 2 - Maak uw profiel op 

 • Uw profiel is een snelle manier voor andere gebruikers om u te leren kennen. Mocht u deze al hebben aangevuld, ga dan naar stap 3.

 • Het is mogelijk om uw profiel bij te werken door op de avatar rechtsboven te klikken. Via het tabblad "Profielgegevens" is het mogelijk om een biografie in te vullen of naar een website te verwijzen.

 

 • In het tabblad "Privacy" is het mogelijk om aan te gegeven wie welke informatie mag inzien. Zo is het mogelijk om uw e-mailadres af te schermen of aan te geven of anderen kunnen zien wanneer u voor het laatst bent aangemeldt.

 • Een profielfoto is te uploaden via het tabblad "Avatar". Dit doet u door te klikken op "Voeg nog een Avatar toe". Voor de beste kwaliteit is het aan te raden een afbeelding van 400 bij 400 pixels te gebruiken. De afbeelding mag maximaal 20 MB zijn.

 • Op het tabblad "Foto's" is het mogelijk om meerdere foto's toe te voegen. Dit zouden screenshots kunnen zijn van projecten waar u aan gewerkt heb, maar ook andere foto's.
 • Klik voor het doorvoeren van wijzigingen op "Beëindigd" onderaan de pagina.

 

Stap 3 - Stel uw voorkeuren goed in

 • Als u goed op de hoogte wilt blijven van de content-updates en de ruimtes die u volgt, zou u uw e-mailvoorkeuren anders kunnen instellen. Dit is weer mogelijk door op de avatar te klikken en vervolgens "Voorkeuren" te kiezen.

 • Voor een nieuwsoverzicht van de ruimtes die u volgt is het mogelijk om een e-mail te ontvangen bij alle activiteit of om een dagelijks, wekelijks of tweewekelijks overzicht te ontvangen in uw GeoNet-inbox of via de e-mail.
 • Het is hier ook mogelijk om andere instellingen aan te passen, zoals de taal en de tijdzone in te stellen.
 • Als u ervoor kiest om dagelijks een overzicht te krijgen van de ruimtes die u volgt, ontvangt u elke dag om 11 uur een e-mailt. Mocht u deze e-mail liever op een ander tijdstip ontvangen, zou u de tijdzone kunnen aanpassen.

 

Stap 4 - Een bericht plaatsen

 • Via het potlood rechtsboven is het mogelijk om iets op GeoNet te plaatsen.

- Vraag stellen. Bij een vraag zoekt u een antwoord naar een specifiek onderwerp op probleem. Er is kunnen antwoorden gegeven worden, waarbij de auteur of een beheerder van de community een antwoord als juist kan markeren.

- Discussie starten. Hierbij wilt u discussiëren over een vraagstuk waarbij verschillende gezichtspunten gedeeld kunnen worden. Er is geen vast antwoord op het probleem.

 • Het is ook mogelijk om te reageren op bestaande vragen en discussies met behulp van de commentaarknop.

 

Alle stappen staan individueel ook uitgebreid beschreven op de GeoNet Resource Hub. Hier staat bijvoorbeeld meer over inloggenhoe u het beste kunt zoeken, het embedden van kaarten en vele andere tips over het gebruik van GeoNet.

Version history
Last update:
‎11-06-2018 05:17 AM
Updated by:
Contributors