Hyperlink in Popup bringing up garbage url

1705
5
Jump to solution
09-28-2016 09:54 AM
StahlyEngineering
New Contributor III

I've configured a popup for PLSS townships to show a hyperlink for an ftp server with files organized by township.

When I click the link in the AGOL map viewer on a desktop browser (chrome) the link works fine. If I click the link while viewing the map in a web app the link results in a garbage url and fails. When I test this on an android tablet neither the map viewer not the web app work.

I've following the following blog to create my link structure:

Using URL parameters in pop-ups | ArcGIS Blog 

a typical url looks as such:

ftp://999.9.9.999/CORNER RECORDATIONS/T{township} R{range}

the garbage url adds the address of the map or app before the link and looks like this:

http://<organization>/apps/webappviewer/index.html?id=<app id>#999.9.9.999/CORNER RECORDATIONS/T{township} R{range}

Based on the blog comments this happened to other people as well, but the problem either disappeared magically or was given up on.

Tags (2)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
KellyGerrow
Esri Frequent Contributor

Hi,

Are you adding the html tag in the pop up?

There is a specific set of HTML tags and protocols that can be used in the ArcGIS Online website. Any tags/protocols, like FTP that aren't listed on this document will be filtered out when the web map is saved which may explain the url that you are reporting.

-Kelly

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
KellyGerrow
Esri Frequent Contributor

Hi,

Are you adding the html tag in the pop up?

There is a specific set of HTML tags and protocols that can be used in the ArcGIS Online website. Any tags/protocols, like FTP that aren't listed on this document will be filtered out when the web map is saved which may explain the url that you are reporting.

-Kelly

View solution in original post

0 Kudos
Kara_Shindle
Occasional Contributor III

I just ran into this, and I was wondering if this was a organization security setting.  I am working in two AGOL accounts.  One is my own that I administer, and I have no problems with the pop up URLs, they work as they should.  The second AGOL account is for an organization and I am a user who can create web maps.  But creating a popup with a custom website URL results in it appending the organizations portal URL to the beginning of whatever website I have in my attributes.  Since I do not administer the second account, they are asking what setting they need to fix in order for the popup URLS to work properly.  

Were you able to solve this?

0 Kudos
StahlyEngineering
New Contributor III

I ended up adding the link as an attribute to an image within the popup as a work-around.

0 Kudos
Kara_Shindle
Occasional Contributor III

Just as a reply to my first comment, I ended up creating an Arcade expression to concatenate the Http:// protocol onto each web address, and it ended up working fine after that.

JoelMeier
Occasional Contributor II

I had this question come to me and it turns out that the user was just putting in the "www.link.com" instead of "https://www.link.com" which was causing it not to be recognized as a proper link.