Problem downloading datasets filtered on coded value domain

5332
13
Jump to solution
05-19-2016 02:05 PM
BillDaigle
Occasional Contributor III

I'm having a trouble downloading open data datasets that are filtered on a coded value domain field.  Anyone else having this problem?

Here are 2 example datasets with coded value domain fields:

http://opendata.arcgis.com/datasets/de2d631e58a040d1ab89587c432785cc_0/data?geometry=-91.327%2C44.29...

http://opendata.arcgis.com/datasets/3b5b68d21bae4059adbbac8b5b612fc1_0/data?geometry=-130.649%2C44.2...

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
DanielFenton1
Regular Contributor

This is on our end. I believe it's related to a known issue that we are testing a fix for. I will update you with progress.

Daniel Fenton

Get Outlook for Android<https://aka.ms/ghei36>

View solution in original post

13 Replies
RebeccaStrauch__GISP
MVP Esteemed Contributor

Bill, I had no problems downloading to a spreadsheet or to a shapefile. I was able to open the shapefile, and although I don't know what the data/table should be exactly, it look like it brought all the info over.

edit: using Firefox 45.0.1

0 Kudos
BillDaigle
Occasional Contributor III

Rebecca.  Downloading the full dataset work fine for me. It is downloading the filtered dataset that I am having problems with. I get an error for both the spreadsheet and the shapefile.

0 Kudos
BillDaigle
Occasional Contributor III

It appears to be browser independent for me.

0 Kudos
RebeccaStrauch__GISP
MVP Esteemed Contributor

Filtering, if I am doing it correctly, seemed to work for me too.

0 Kudos
BillDaigle
Occasional Contributor III

Interesting. I’ll have to try it at home and see if I get the same response. Thanks for testing!

0 Kudos
RebeccaStrauch__GISP
MVP Esteemed Contributor

ya, might be a firewall/network issue.  I know we were having issues in-house vs outside a few months ago. We were able to resolve that, but that was the last time I messed with it (need to get back into it).  But if you still have issues, I can did up my notes.  I remember the test I had to do was to make sure I was able to query the thru the /.../rest/services page.  Once we had that working properly, bot in-house and outside, things seems to work better. 

0 Kudos
BillDaigle
Occasional Contributor III

Rachel, are you sure you're downloaded records are actually filtered?  When I do a filter of a downloaded dataset, the download results indicate that the dataset is filtered.  I didn't see that indicator in your screenshot.

I saw the same behavior at home, so I don't think it is a firewall issue.  In fact, when I look in the Open Data Data manager tab, I see that the download failed on the ESRI side, so I don't think it has to do with browser or firewall settings.

0 Kudos
AndrewStauffer
Esri Regular Contributor

Hi Bill,

It looks like a problem with the Service throwing a 500 error. Did you check your ArcGIS Server logs for additional error information?

Cheers,

Andrew

BillDaigle
Occasional Contributor III

The service is hosted on AGOL so I can't access the log.

0 Kudos