ArcGIS Data Store Hosted Feature Layer stop responding

7813
20
Jump to solution
03-11-2022 07:15 AM
AndreaV
New Contributor III

Hi all,

I have a single server base deployment of ArcGIS Enterprise with a lot of Feature Layer (Hosted) Services.

After a while I notice that this services are no more responding, I get errors like:

"The layer, xxx, cannot be added to the map" in my Web Map Application
or the rest URL of the feature service s"/arcgis/rest/services/Hosted/xxx/FeatureServer" appear as a blank page.

In arcgis server log I found errors similar to:

"Unable to process request. Service Hosted/xxx/MapServer not found"

"Error getting service" for all request to FL Hosted.

I investigated through "describedatastore.bat" utility and all seems to be ok

Information for relational data store ds_vgnupexh
==================================================
Backup location.....................E:\arcgisdatastore\backup\relational
Is backup folder shared.............false
Backup schedule.....................{"schedule-starttime":"00:00:00","schedule-frequency":"Every 0 DAYS"}
Days backup retained................7
Data store status...................Started
member machines.....................MyServer
Maximum connections.................150
Owning system URL...................https://MyServer/arcgis
Portal for ArcGIS URL...............https://MyServer.domain.it/portal
Number of connections...............0 connection(s) to managed database
Data Store mode.....................READWRITE
Is Point-in-time recovery enabled...No
Query optimizer enabled.............Yes

==================================================

and I can validate the relational datastore through ArcGIS Server Manager -> Data Stores -> Validate.

How can I investigate and solve this problem?

thanks in advance

Andrea

 

20 Replies
jonathanharte
New Contributor III

I've had similar issues .....   everything comes back up ok but cannot publish new hosted feature content... 

The solution @https://community.esri.com/t5/arcgis-enterprise-questions/preferred-order-of-stopping-portal-arcgis-...    PaulDavidson1 response, works for me with one extra step .. when Portal is back up and settled - restart the Arcgis Server instance .. wait for 5 mins and it all starts publishing again....
hopefully I haven't confused things .. but this is my goto for restarting

0 Kudos