<\/HEAD>
Vítejte u druhého dílu zcela neoficiálního, pravidelného příspěvku Product Advocacy na GeoNet! <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Pokud jste minulý <\/SPAN>příspěvek<\/SPAN><\/A> před několika týdny přehlédli, "This Week's Picks" je (volně) dvoutýdenní blog, kde s vámi sdílím některý z mých oblíbených <\/SPAN>ArcGIS Online<\/SPAN><\/A> obsah. <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>--------------------<\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>V posledních několika týdnech jsme v Kalifornii zaznamenali četné požáry. Dva požáry mimo Redlands zasypaly kampus Esri popelem a já jsem neustále obnovoval Twitter, abych získal novinky. Když jsem potřeboval znát polohu požáru a evakuační zóny, spoléhal jsem se na ArcGIS Online Web Applications, které jsem našel přes odkazy na Twitteru. <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Ve státě vlády odvádějí neuvěřitelnou práci při poskytování veřejnosti podobných aplikací, které obsahují vrstvy aktualizované v reálném čase zobrazující evakuační zóny, nouzová útočiště, hranice požárů, uzavírky silnic a další důležitá místa. <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>V takových situacích je zásadní, aby vrstvy byly aktuální a přesné a aby se aplikace načítaly rychle pro desítky, ne-li stovky tisíc lidí. <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>ArcGIS Online je navržen tak, aby zvládl velkou zátěž. Nicméně vrstvy, mapy a aplikace musí být správně nakonfigurovány, aby plně využily škálovatelnost našeho <\/SPAN>geospatial cloud<\/SPAN><\/A>. Proto bych tento týden rád zdůraznil některý obsah o maximalizaci výkonu vysoce využívaných veřejných (často pro reakci na katastrofy) aplikací. Mnohé z těchto nápadů jsou také použitelné v běžných pracovních postupech. <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Nakonfigurujte vrstvy a aplikace pro vysokou poptávku:<\/STRONG><\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Jak občané používají aplikace hostované na ArcGIS Online k zajištění bezpečí, je nezbytné, aby konfigurace vrstev, map a aplikací byla optimalizována pro zvládnutí vysokého počtu návštěvníků. Blogový příspěvek manažerky produktu ArcGIS Online Kelly Gerrow-Wilcoxové <\/SPAN>podrobně popisuje<\/SPAN><\/A>, jak nakonfigurovat aplikace s vysokou poptávkou.<\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Další odkazy:<\/SPAN><\/P><\/P> <\/<span> Správa hostovaných vrstev prvků<\/<span> Optimalizace map pro vysokou poptávku<\/<span> <\/<ul> <\/<p> Používejte ve výchozím nastavení v ArcGIS Online vektorové podkladové mapy:<\/<strong>
<\/<p>
Vektorové dlaždicové podkladové mapy jsou v ArcGIS Online dostupné od prosince roku 2016, ale ve výchozím nastavení v Galeriích podkladových map pouze pro organizace vytvořené po aktualizaci ArcGIS Online v červnu roku 2019. Vektorové dlaždice překonávají rastrové dlaždice z následujících důvodů : menší velikost souboru vektorových dlaždic znamená rychlejší načítání a vektorové kreslení umožňuje lepší přizpůsobení rozdílům rozlišení displeje napříč zařízeními. Pokud máte organizaci ArcGIS Online starší než červenec roku 2019, tento blog<\/<span> podrobně popisuje, jak nastavit vektorové dlaždicové podkladové mapy jako výchozí v Galerii podkladových map :
<\/<p>
Další odkazy :<\/<u>
<\/<p>
<\/<p>
Vytvořte pohledy hostovaných vrstev prvků pro aplikace reakce na katastrofy<\/<strong>
<\/<p>
Profesor mé alma mater Johns Hopkins Paul Doherty také radí Národní alianci pro GIS veřejné bezpečnosti (National Alliance for Public Safety GIS Foundation). V tomto pětiminutovém videu () Paul demonstruje vytváření pohledů hostovaných vrstev prvků a diskutuje jejich význam v aplikacích reakce na katastrofy.
Další odkazy :
< p >& nbsp ;< / p > < p >& nbsp ;--------------------< / p > < p >& nbsp ;< / p > < p >< span > Pokud nyní potřebujete pomoc s GIS při katastrofě , kontaktujte prosím program Esri Disaster Response Program (
Esri Disaster Response Program). Doufám , že výše uvedené výběry poskytly nějaký vhled do procesu optimalizace vašich vrstev , map a aplikací pro dobu , kdy jsou nejvíce potřeba . Děkuji za přečtení a těšte se na This Week's Picks - < A _jive_internal = \ "true \ " href = \ "
https://community.esri.com/community/gis/enterprise-gis/arcgis-enterprise \ "> ArcGIS</ span ></ p ></ body ></ html > Enterprise & Tento týden vybrané -
ArcGIS Pro!
Pokud máte zájem, rád se spojím na LinkedIn. Můžete mě také sledovat na Twitter. Pravidelně zde publikuji / tweetuji obsah související s GIS(ish).
-Peter